Gerucht: nieuwe 'Star Wars'-film niet eerder dan in 2025

Gerucht: nieuwe 'Star Wars'-film niet eerder dan in 2025

We zullen dus nog even moeten wachten...

We zullen nog wel even moeten wachten op een nieuwe Star Wars-film. Tijdens een recent interview laat filmjournalist Jeff Sneider zich erover uit. Blijkbaar is hij erachter gekomen wanneer een nieuw verhaal in een 'galaxy far far away' uitkomt: 2025.

In 2015 kwam Disney met een nieuwe trilogie. Toen kwam The Force Awakens uit. 2 jaar later was The Last Jedi aan de beurt. In 2019 kwam er een einde aan het verhaal, met The Rise of Skywalker. Mocht de nieuwe Star Wars-film daadwerkelijk in 2025 uitkomen, dan zit er dus 6 jaar tussen.

Wel of niet?
De vraag is natuurlijk of dit klopt. De laatste Star Wars-trilogie werd niet extreem goed onthaald. Disney zou dan ook de tijd willen nemen om uit te volgen hoe ze nu verder moeten. Niet zo heel gek dus, dat we nog niks officieels te horen hebben gekregen over 'Episode X'.

Sneider zegt echter meer te weten en liet zich er recentelijk over uit: "De nieuwe 'Star Wars' komt 19 december 2025 uit. Dat zeg ik al langer. Ik zei al in maart dit jaar dat Damon Lindelof eraan zou gaan werken en dat is nu ook bevestigd. Ik kwam hier al een tijdje geleden achter en nu weet ik weer iets meer".

Details
Zo vervolgt Sneider: "Lindelof werkt momenteel aan het verhaal, maar staat er niet alleen voor. Hij wordt bijgestaan door Justin Britt-Gibson en de regisseur is Sharmeen Obaid-Chinoy, o.a. bekend van 'Ms. Marvel'. Het zijn interessante namen en ik denk dat we in de kerst van 2025 kunnen gaan genieten van een nieuw 'Star Wars'-avontuur!"

Sneider had al eerder gelijk, dus misschien klopt zijn verhaal nu ook weer. Als dat het geval is, moeten we dus nog zo'n drie jaar wachten, al wilde het Huis van de Muis er oorspronkelijk wel meer vaart achter zetten.

Vertraging
Normaalgesproken zouden D.B. Weiss en David Benioff, voornamelijk bekend van Game of Thrones, nieuwe Star Wars-films gaan maken, waarvan de eerste dit jaar zou uitkomen. Dit werd uiteindelijk geannuleerd.

Hoewel er wel de nodige Star Wars-series verschijnen, zien veel fans ernaar uit om te kijken hoe een nieuwe film eruit zal zien, al helemaal nu de Skywalker-saga is afgerond en het om een nieuwe verhaal zal gaan.

NieuwsFilm

meest populair