Krijgt het monsterlijke 'Malignant' toch een tweede deel? Regisseur geeft zijn reactie

Krijgt het monsterlijke 'Malignant' toch een tweede deel? Regisseur geeft zijn reactie

Het eerste deel geldt inmiddels als een cultfilm, maar is dat genoeg voor een vervolg?

Het is alweer een jaar geleden dat Malignant uitkwam, en de vraag naar een vervolg lijkt steeds groter te worden. Maar kunnen we die ook echt verwachten? Regisseur James Wan geeft antwoord.

In de eerste film zagen we Annabelle Wallis als Madison Lake-Mitchell, een jonge verpleegster die haar baby verliest na een ruzie met haar echtgenoot, die op bizarre wijze aan zijn einde komt. Madison probeert nu te herstellen van deze nare situatie, maar haar leven wordt verder verstoord door een moordenaar die het gemunt heeft op iedereen die aan haar bewogen verleden is verbonden.

Malignant is gebaseerd op een verhaal van Wan, zijn vrouw/actrice Ingrid Bisu en scenarist Akela Cooper. De film werd in september 2021 in bioscopen en op HBO Max uitgebracht en kon rekenen op positieve reacties van zowel critici als publiek.

Fans hebben de macht
Ondanks dat feit bracht de film wereldwijd slechts 34 miljoen dollar in het laatje. En dat tegenover een budget van 40 miljoen dollar. Niet direct een film waarvan je denkt dat men snel een vervolg wil maken.

Wan zelf wil dolgraag Malignant 2 maken, maar geeft aan dat alles afhangt van de fans. Aldus Wan:

"Dit is wat ik kwijt wil over Malignant 2. Als de fans de film willen, dan hoop ik dat ze dit luid en duidelijk laten horen aan Warner Bros. #RestoreTheMalignantUniverse. Dat is wat nodig om

NieuwsFilm

meest populair