'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe onthult zijn grootste inspirator

'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe onthult zijn grootste inspirator

Geen acteur of schrijver!

Daniel Radcliffe, die Harry Potter speelde in de acht Harry Potter-films, wist van tevoren niet dat hij een groot deel van zijn jeugd bezig zou zijn met de verfilming van alle boeken.

Inspiratie alom op de set met alle ervaren mensen, maar wie hem het meest inspireerde? Verrassend genoeg is het geen acteur of schrijver die zo'n enorme invloed op hem had. Zijn grootste inspirator blijkt de regisseur van de eerste twee delen: Chris Columbus.

Goede basis
Ook anderen hebben het over de energie die deze regisseur met zich meebracht. Hij creëerde bovendien zo'n goede basis van magie en liefde en trouw zijn aan de boeken, dat de rest van de delen op die fundering konden leunen. En de franchise het succes is dat het is.

Daniel vertelt: "We kwamen samen voor de reünie vanwege het 20-jarig bestaan van Harry Potter. Ik ben ongelooflijk gelukkig met al deze namen samen te hebben gewerkt. Maar degene die het meeste invloed op mij uitoefende was toch wel Chris Columbus."

"Toen hij op de set verscheen voor de reünie, holden mensen naar hem toe om hem te groetten. Sommigen van ons hadden hem al 20 jaar niet gezien. En hij herinnerde zich ons en wij hem."

"Er zijn zo weinig mensen in de filmindustrie die je zo kunnen inspireren als hij kan. De crews van beide films waren hem overal naartoe gevolgd, zelfs naar de hel, als dat had gemoeten."

"We hielden zoveel van hem op de set. Hij bracht zo'n enorm enthousiasme met zich mee. En ik denk dat die blijdschap bij mij is blijven hangen en ik daardoor ook zoveel van dit werk houd."

NieuwsFilm

meest populair