Netflix heeft nieuwe truc om delen van account te stoppen

Netflix heeft nieuwe truc om delen van account te stoppen

De streamingdienst gaat accounts vaker controleren.

Netflix gaat vanaf volgend jaar een toeslag in rekening brengen voor abonnees die hun account delen met anderen buiten hun huishouden. Moeten Nederlanders op hun vakantieadres dan ook extra gaan betalen? Dat vroeg de Consumentenbond zich af. De streamingdienst komt nu met een reactie op deze zorgen.

Om maar met de deur in huis te vallen: nee. Hoewel Netflix volgend jaar een toeslag introduceert voor ieder extra huishouden dat gebruikmaakt van hetzelfde account, geldt dat niet voor abonnees die voor langere tijd verblijven in het buitenland of op een ander adres.

De Consumentenbond maakte zich zorgen over de aangekondigde toeslagplannen en vroeg Netflix om opheldering. Via Twitter laat de organisatie weten met het streamingplatform te hebben gesproken.

Ondanks de eerdere zorgen, schrijft de Consumentenbond nu dat abonnees geen extra toeslag hoeven te betalen als zij langer dan twee weken verblijven in het buitenland en daar Netflix gebruiken. Dat geldt ook wanneer men voor langere tijd op een ander adres verblijft.



Verificatiecodes
Netflix gaat vanaf 2023 wel actiever controleren op het gebruik van de dienst buiten het thuisadres. Wanneer iemand op een account inlogt vanaf een ander apparaat of voor langere tijd een account gebruikt op een locatie buiten het eigen huishouden, dan kan Netflix vragen om dat apparaat te bevestigen.

De streamingdienst stuurt daarvoor een verificatiecode naar het e-mailadres of telefoonnummer van de hoofdeigenaar van het account.

NieuwsFilm

meest populair