Marvel en DC-films hebben kinderlijke personages aldus 'Avatar'-regisseur James Cameron

Marvel en DC-films hebben kinderlijke personages aldus 'Avatar'-regisseur James Cameron

De regisseur is er duidelijk geen fan van.

Sinds Martin Scorsese enkele jaren geleden zei dat superheldenfilms niet echt geweldig zijn startte er een heus debat. Sommige filmtalenten waren het met hem eens, terwijl andere acteurs juist weer uithaalden naar de legendarische regisseur. Nu laat een andere iconische filmmaker van zich horen.

Het gaat hier om niemand minder dan James Cameron. Superheldenfilms gaan vaak over de magische grens van een miljard dollar aan de box-office heen, maar niemand doet het zo goed als Cameron. De regisseur wist hoge ogen te gooien met de nodige films en scoorde onwijs sterk met o.a. Titanic en natuurlijk Avatar.

Vervolg
Het duurt niet meer lang en dan krijgen we eindelijk het tweede Avatar-deel, genaamd Avatar: The Way of Water, te zien. Cameron geeft dan ook de nodige interviews om zijn nieuwe project zo goed mogelijk te promoten.

Zo begint hij: "In 'Avatar 2' zijn Zoe en Sam nu, 15 jaar later, ouders. In het eerste deel durft Sam alles aan en ook Zoe neemt veel risico's, maar dat is nu niet meer mogelijk. Ze hebben kinderen en wanneer je een ouder bent, denk je na voordat je iets doet. Ik ben zelf ook vader van vijf en weet hoe het is. Het is belangrijk dat de personages nu niet meer alleen aan zichzelf denken, maar ook een familie hebben waar ze verantwoordelijk voor zijn".

Superhelden
Om zijn punt te maken haalt Cameron uit naar de superheldenfilms van Marvel en DC. Zo gaat hij verder: "Wanneer ik kijk na al die mega blockbusters van Marvel en DC dan maakt het eigenlijk helemaal niet uit hoe oud de personages zijn. Ze gedragen zich nog allemaal als tieners".

"Ze hebben relaties maar eigenlijk ook niet. Ze doen namelijk waar ze zin in hebben en stoppen niet omdat ze kinderen hebben of zo. Ik denk dat het belangrijk is om liefde te laten zien in films. Deze superheldenpersonages maken zulke evoluties niet mee en ik denk dat dit niet de juiste manier is om films te maken".

NieuwsFilm

meest populair