Nieuwe 'Star Wars'-film vindt een verrassende regisseur

Nieuwe 'Star Wars'-film vindt een verrassende regisseur

Sharmeen Obaid-Chinoy neemt ons mee naar een 'galaxy far far away'.

Ondanks het feit dat in recente jaren niet alle Star Wars-films en series even goed zijn onthaald, blijft het voor menig regisseur nog steeds een droom om een verhaal te mogen maken in het wereldberoemde 'galaxy far far away'. Nu lijkt het erop dat Sharmeen Obaid-Chinoy een van de aanstaande films voor haar rekening mag gaan nemen.

Obaid-Chinoy is een Pakistaans-Canadese journalist, filmmaker en activist die bekend staat om haar werk in films die de ongelijkheid met vrouwen benadrukken. Haar films, voornamelijk documentaires, werd stuk voor stuk ijzersterk onthaald. Niet zo heel gek dus, dat ze maar liefst twee Academy Awards, zeven Emmy Awards en een Knight International Journalism Award won.

Star Wars
Nu lijkt het erop dat ze eens iets héél anders gaat doen. De regisseuse maakte nog nooit een blockbuster, maar een grotere blockbuster dan Star Wars is eigenlijk niet mogelijk. Toch lijkt het erop dat Lucasfilm haar heeft weten te strikken.

In maart werd al aangekondigd dat er werd gewerkt aan een nieuw Star Wars-project en dat Damon Linfelof , o.a. bekend van de Watchmen-serie, aan het script was begonnen. Een regisseur was nog niet gevonden, maar daar komt nu dus verandering in.

Verhaal
Ondanks het feit dat het script nog niet af is en het dus nog wel een tijdje zal duren voordat de opnames daadwerkelijk beginnen, waren Lucasfilm en Lindelof het eens dat er snel een regisseur gevonden moest worden om vaart te kunnen houden om samen alles voor te bereiden.

Obaid-Chinoy werkte al eerder voor Disney. Zo maakte ze meerdere afleveringen voor de serie Ms. Marvel. De regisseuse is echter voornamelijk bekend van Saving Face en
A Girl in the River: The Price of Forgiveness. Recentelijk maakte ze nog de film Brilliance voor Paramount Pictures.

NieuwsFilm

meest populair