Niet te geloven: Zoveel geld kreeg Michael Keaton voor gecancelde 'Batgirl'

Niet te geloven: Zoveel geld kreeg Michael Keaton voor gecancelde 'Batgirl'

Iedereen wil wel zo'n salaris.

Hollywoodsterren willen dolgraag in de superheldenfilms van Marvel en DC spelen. Niet alleen omdat ze dat leuk vinden, maar ook omdat deze rollen tot de bestbetaalde klussen horen. Zo heeft Michael Keaton miljoenen verdiend voor de geschrapte DC-film Batgirl en denk maar niet dat hij daar veel voor heeft hoeven doen.

Het was groot nieuws: Michael Keaton zou groots terugkeren als Bruce Wayne alias de Batman in het DC Extended Universe (de huidige generatie films rondom de superhelden van DC). De Hollywoodacteur speelde deze rol eerder in de Batman-films van Tim Burton uit 1989 en 1992.

Hoewel Keatons Batman sowieso een belangrijke rol zal spelen in The Flash (2023), is het verder onduidelijk of de verdere plannen voor zijn personage doorgaan. Eigenlijk had hij ook een klein rolletje in Aquaman and The Lost Kingdom, maar volgens insiders is deze geschrapt.

Lekker verdiend
Keaton had dus ook een rol in Batgirl. Eerder dit jaar werd echter bekend dat Warner Bros. Discovery het besluit had genomen om de release van deze titel volledig te schrappen. In principe zal deze superheldenfilm dus nooit het daglicht zien. Toch heeft Keaton rijkelijk betaald gekregen voor zijn werk voor Batgirl.

Keaton zou 2 miljoen dollar hebben gekregen voor Batgirl, zo schrijft The Hollywood Reporter nu. Insiders melden dat hij slechts een week kwijt was aan het opnemen van zijn scènes. Dat is dus lekker verdiend.

Eerder meldden primeurtjesjagers al dat het aandeel van Keaton in de film vrij minimaal zou zijn. In totaal zou zijn Batman in vijf scènes te zien zijn geweest, zo beweerden zij.

Het is dan ook nog maar de vraag of Keaton een blijvende rol zal hebben in de DC-films (en eventueel -series).

NieuwsFilm

meest populair