Tim Burton is helemaal klaar met Disney

Tim Burton is helemaal klaar met Disney

De filmmaker maakte flink wat films met Disney.

Regisseur Tim Burton gaat al heel wat jaartjes mee in Hollywood. Hij maakte klassiekers en grote blockbusters, ook voor The Walt Disney Company. Tijdens het regisseren van de flop Dumbo uit 2019 kwam hij erachter dat hij nooit meer met Disney wil samenwerken.

Bekijk de afbeelding
Tijdens een persconferentie op het Lumiere Festival in Lyon onthulde de regisseur dat hij de productie van de film wilde ontvluchten. De 64 jarige filmmaker is overduidelijk klaar met het huis van de muis.

"Mijn geschiedenis is dat ik daar begon," zei Burton. "Ik ben daar tijdens mijn carrière verschillende keren aangenomen en ontslagen. Na Dumbo denk ik dat mijn dagen bij Disney erop zitten."

Tim Burton is de Dumbo
"Ik realiseerde me dat ik Dumbo was en dat ik in een vreselijke grote circus werkte. Ik moest eraan ontsnappen. Die film is op een bepaald punt behoorlijk autobiografisch," aldus Burton.

De filmmaker richt zich nu als producent op oude successen, met de Netflix-serie Wednesday en het vervolg op Beetlejuice, dat er waarschijnlijk vroeg of laat zal komen.



NieuwsFilm

meest populair