Angelina Jolie gaat een erg opvallende rol spelen

Angelina Jolie gaat een erg opvallende rol spelen

Het project heet 'Maria' en zal geregisseerd worden door Pablo Larraín

Angelina Jolie zal Maria Callas spelen in een nieuwe biografische film van Pablo Larraín, die de film Jackie regisseerde met Natalie Portman en de film Spencer met Kristen Stewart.

Jolie speelt deze hoofdrol in een nieuwe biografische film van regisseur Pablo Larraín, genaamd Maria. Larraín is een Chileense filmmaker die sinds het midden van de jaren 2000 regelmatig aan het werk is, hoewel hij zijn Engelstalige speelfilmdebuut pas in 2016 maakte met Jackie, waarin Natalie Portman speelde als voormalig First Lady Jackie Kennedy in de dagen en jaren na de moord op haar man, John F. Kennedy.

Na een korte omweg om het Spaanstalige adoptiedrama Ema in 2019 en de Stephen King-miniserie-adaptatie Lisey's Story in 2021 te leiden, keerde hij terug naar het Engelse filmmaken met een andere grote biografische film: Spencer uit 2021, met Kristen Stewart als prinses Diana.

Carrière
Jolie is al langer een belangrijke figuur in de industrie en begon haar carrière als kinderactrice in het begin van de jaren tachtig, hoewel ze haar grote doorbraakrol pas kreeg toen ze de leiding nam in Hackers in 1995.

Vanaf dat moment ging ze naar uitgegroeid tot een van Hollywood's grootste sterren, verschijnen in grote budget blockbusters zoals Lara Croft: Tomb Raider en het vervolg Cradle of Life, meer recentelijk in Disney's Maleficent en het vervolg, evenals de MCU-inzending Eternals. Ze heeft echter ook een plek voor zichzelf gevonden in de wereld van de arthouse-cinema en verdiende een Oscar-nominatie voor de film Changeling uit 2008 na haar overwinning voor beste vrouwelijke bijrol in Girl, Interrupted uit 1999.

Nominatie waardig
Volgens Variety is Jolie zojuist gecast in de nieuwe film van Larraín, zijn laatste in zijn reeks van Engelstalige biografische films. Het project, getiteld Maria, volgt operazangeres Maria Callas tijdens haar laatste dagen in Parijs in de jaren zeventig. Net als Jackie en Spencer zal de film dit moment gebruiken als een manier voor het personage om na te denken over haar verleden terwijl ze haar huidige omstandigheden verkent.

Tot nu toe was Larraín een geluksbrenger voor de actrices die in zijn biografische films schitteren. Naast twee andere nominaties verdiende Jackie Portman een nominatie voor hoofdactrice, en Spencer kreeg diezelfde eer voor Stewart, hoewel geen van beide uiteindelijk won voor hun uitvoeringen. Als de derde keer een charme is, zou Jolie heel goed een nominatie kunnen verdienen voor deze rol, wat haar eerste sinds 2009 zou zijn.

NieuwsFilm

meest populair