Deze 'Friends'-acteur nam overdosis en ging al vaker bijna dood

Deze 'Friends'-acteur nam overdosis en ging al vaker bijna dood

Zijn verslavingen brachten hem daar

Matthew Perry vertelt meer over zijn verslavingen in zijn boek Friends, lovers and the big terrible thing. De memoires van de nog altijd erg populaire Friends-acteur komen in november uit. Het boek gaat in op zijn ongelooflijk hoge pieken en waanzinnig diepe dalen.

Zijn verslavingen spelen al vanaf zijn eerste casting bij Friends. Hij was toen 24 jaar en kon daar redelijk mee omgaan. Maar verslavingen worden erger in de loop der tijd, is zijn mening. Matthew is in elk geval blij dat hij nog leeft en heeft zijn verhaal te vertellen.

Randje van de dood
De Friends-acteur stond al vaker op het randje van de dood, blijkt uit de interviews die Matthew geeft. De nu 53-jarige acteur was bijna dood 4 jaar geleden. Hij nam een overdosis en lag weken in coma. Het herstel duurde meer dan 1 jaar.

"Ik wilde mijn verhaal delen als ik veilig weg was van die donkere plek. Ik wilde wachten tot ik helemaal sober was. En weg was van alcoholisme en verslavingen. Ik wist dat ik door mijn verhaal op te schrijven anderen kan helpen."

"Mijn familie kreeg bij mijn opname in het ziekenhuis te horen dat mijn slagingskans 2% was. Ik lag aan een machine die mijn hart en longen overnam. Eigenlijk komt niemand levend van dat apparaat af."

Het artikel staat hier bij People.



NieuwsFilm

meest populair