Na tegenslagen eindelijk goed nieuws voor Netflix

Na tegenslagen eindelijk goed nieuws voor Netflix

Dankzij topseries als 'Stranger Things' en 'Dahmer' weet de streamingdienst flink te scoren.

Netflix heeft na een tegenvallend eerste helft van het jaar met dalende cijfers weer groeicijfers mogen noteren. De streamingdienst mocht in het derde kwartaal miljoenen nieuwe abonnees verwelkomen en overtrof daarmee ruimschoots alle verwachtingen.

De streamingdienst kreeg er in het derde kwartaal maar liefst 2,41 miljoen abonnees bij. Daarmee heeft het bedrijf zowel de eigen verwachtingen (Netflix ging uit van 1 miljoen) als die van beursanalisten overtroffen. De groei vond in alle regio's plaats.

De groei van het aantal abonnees is onder meer toe te schrijven aan hitseries als Stranger Things en Dahmer. Deze behoren tot de populairste titels van de streamingdienst en trekken veel kijkers.

Flinke verwachtingen
"Gelukkig hebben we de kwartalen waarin we dalende cijfers moesten presenteren achter ons gelaten", reageert Reed Hastings, een van de oprichters van Netflix, op de goede kwartaalcijfers.

Wall Street is ook blij met de prestaties van Netflix: voor de opening van de beurs schoot de aandelenkoers 14 procent omhoog.

Het gaat duidelijk weer de goede kant op met Netflix en het bedrijf verwacht dat de groei door zal zetten in het vierde kwartaal. De komende maanden verwacht men namelijk nog eens 4,5 miljoen nieuwe abonnees te mogen verwelkomen.

Er hebben op dit moment ruim 223 miljoen mensen een abonnement op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair