Binnenkort start 'De kijk van Koolhoven' weer op NPO3!

Binnenkort start 'De kijk van Koolhoven' weer op NPO3!

Martin Koolhoven geeft zijn visie op film.

In 2018 verscheen het Nederlands televisieprogramma De kijk van Koolhoven voor het eerste op NPO3. In de zesdelige reeks laat de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven zich uit over verschillende genres in film.

In 2020 debuteerde het tweede seizoen, opnieuw met zes afleveringen en deze afleveringen werden een stuk beter bekeken dan de afleveringen in seizoen één. Nu is duidelijk dat seizoen drie in november start.

Vanaf 11 november op NPO3
Opnieuw zijn er zes 'filmcolleges' van Koolhoven. De nieuwe serie begint met een aflevering die geheel is gewijd aan de Coming of age-film. Daarna volgen er afleveringen over Vampiers, Transformatie, Dystopia, Waanzin en Sport.

Koolhoven kijkt in seizoen drie onder meer naar films als Stand by me, Dracula, The Matrix, Blade Runner, One Flew Over The Cuckoo's Nest, Titane en Raging Bull.

Als regisseur is Koolhoven bekend van films als Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en Brimstone. Het derde seizoen van zijn De kijk van Koolhoven start op vrijdag 11 november om 20.25 uur op VPRO, NPO 3.

NieuwsFilm

meest populair