Hoe Marvels Phase 4 de dood van Thanos volledig verpest

Hoe Marvels Phase 4 de dood van Thanos volledig verpest

Na Iron Man en Black Widow is de superschurk aan de beurt.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin staat waarom de dood van Iron Man en Black Widow onnodig waren. Marvels Phase 4 heeft er namelijk een beetje een rommeltje van gemaakt, iets wat niet veel fans kunnen appreciëren. Daarover lees je meer hier, want dit artikel zal zich focussen op Thanos.

Thanos was (en is nog steeds) de grootste en meest imposante slechterik die we in het MCU hebben gezien. Jarenlang werd de villain 'geteased', maar in het Avengers-tweeluik Infinity War en Endgame zagen we hem eindelijk in volle glorie. Toch lijkt ook zijn rol nu minder imposant vanwege de nieuwe Marvel-projecten.

Phase 4
Thanos was een ongelofelijke bedreiging, die niet gestopt kon worden. Phase 4 heeft hem echter omgetoverd tot een lachertje. Ergens is dit wel te begrijpen, aangezien Marvel nu toewerkt naar hun nieuwe volgende superschurk, Kang the Conqueror. Door Thanos 'minder imposant' te maken, kan Kang juist meer indruk maken.

In de What If...?-serie wordt Thanos namelijk belachelijk gemaakt. In aflevering 2 wordt T'Challa Star-Lord, en praat hij simpelweg met Thanos om hem te stoppen. Dit komt totaal niet op het personage van Thanos, die zijn plan kostte wat het kost moet en zal uitvoeren. Het lijkt dus ook stug dat hij zo makkelijk gestopt zou kunnen worden.

Dood
In aflevering 8 van dezelfde serie, genaamd What If... Ultron Won?, maakt Vision korte metten met Thanos in enkele secondes om de Infinity Stones te bemachtigen. Ook dit lijkt te makkelijk te gaan, aangezien Vision geen schijn van kans maakte tegen Thanos in Avengers: Infinity War.

Thanos moet dus minder krachtig lijken, zodat Kang The Conqueror het beter kan doen, maar het is zonde dat de eens zo grote schurk nu zo wordt gedevalueerd door Marvel. Hij was namelijk altijd de grootste bedreiging voor de Avengers en het hele melkwegenstelsel, waardoor je zou denken dat zijn nalatenschap moet worden erkend in MCU Phase 4 en verder. Op dit moment lijkt dat onwaarschijnlijk, want het is duidelijk dat Marvel zijn algemene dreiging probeert te verminderen ten gunste van toekomstige projecten.

NieuwsFilm

meest populair