J.K. Rowling en Graham Norton gaan hard tegen hard i.v.m. cancelcultuur

J.K. Rowling en Graham Norton gaan hard tegen hard i.v.m. cancelcultuur

Althans, het is voornamelijk Rowling vs. zanger Billy Bragg.

J.K. Rowling werd wereldberoemd dankzij haar Harry Potter boeken, die werden omgetoverd tot een van de populaire filmfranchises aller tijden. De laatste jaren komt de schrijfster echter vaak controversieel in het nieuws en nu is het weer 'raak'.

Rowling heeft zich in de ogen van velen al meerdere keren in het verleden dubieus uitgelaten over transgenders en transrechten. Zo kwam de schrijfster al meermaals in opspraak voor transfobe uitspraken, iets waar de bekende televisiepresentator Graham Norton zich nu over uitlaat, maar dit stelt Rowling niet echt op prijs.

Reactie
Norton, voornamelijk bekend van de populaire The Graham Norton Show, was aanwezig op het Cheltenham Literature Festival, waar hij werd gevraagd naar de cancelcultuur en of het goed is dat bekendheden worden gecanceld. Zijn reactie was als volgt.

"Cancelen is niet het juiste woord. We moeten het verantwoordelijkheid noemen. Kijk bijvoorbeeld naar John Cleese. Het moet lastig zijn voor een man van zijn leeftijd, die altijd alles heeft mogen zeggen, nu in een keer verantwoordelijk wordt gehouden. Ja, er is 'free speech', maar dat betekent niet dat je zomaar met alles weg kan komen".

Rowling
De journalist vroeg Norton ook naar Rowling. Zonder namen te noemen vervolgt hij: "Bekendheden worden hier vaker naar gevraagd, maar we weten niks van het onderwerp af. Het is belangrijk dat we praten met transgenders, ouders van transgenders, doctoren, psychiaters, iemand die je echt kan helpen".

"Ik weet zelf dondersgoed hoe het gaat. Ik ben zelf veel op televisie te zien, dus dan krijg je stem 'meer kracht'. Soms is dit een goed iets, maar meestal lijdt dit alleen maar af van wat er echt toe doet en gaat het alleen maar om de 'clicks'. Als je het over iets belangrijks wil hebben, praat er dan over. Je hoeft niet een Kardashian of iemand anders om hun mening te vragen, het onderwerp zelf is wat er echt toe doet".

Reactie
De Engelse muzikant Billy Bragg vond Nortons reactie geweldig en liet dit ook weten op sociale media met het volgende bericht.



Het duurde niet lang voordat Rowling er zelf op reageerde met de onderstaande tweet.



Het moddergooien ging nog wel even door, zoals je dat hieronder wel kan zien.





NieuwsFilm

meest populair