Robbie Coltrane (Hagrid uit 'Harry Potter') overleden

Robbie Coltrane (Hagrid uit 'Harry Potter') overleden

De Britse acteur is op 72-jarige leeftijd overleden.

Robbie Coltrane is vrijdag overleden. De Schotse acteur, onder meer bekend van zijn rol als Rubeus Hagrid in de Harry Potter-films, was 72 jaar oud.

Coltrane was al enkele jaren ziek en is vandaag komen te overlijden in een ziekenhuis in de buurt van zijn huis in Larbert, Scotland. Dat verdrietige nieuws heeft zijn manager Belinda Wright eerder op de avond bekendgemaakt.

In een statement prijst zij Coltrane voor zijn unieke talent. De beroemdheid won gedurende zijn rijke carrière meerdere belangrijke prijzen voor zijn acteerwerk. Zo won hij in 2016 hij een Royal Television Society Award voor zijn rol in het vierdelige tevisiedrama National Treasure.

Harry Potter
Velen zullen Coltrane kennen van zijn rol als Hagrid in de Harry Potter-filmreeks. Hij was in alle acht de films over de tovenaarsjongen te zien. Ook was Coltrane dit jaar nog van de partij bij de speciale reünie Harry Potter: Return to Hogwarts.

"Hij zal de komende decennia waarschijnlijk worden herinnerd als Hagrid, een rol die zowel kinderen als volwassenen over de hele wereld veel vreugde heeft gebracht", zegt zijn manager over deze iconische rol. "Robbie heeft hiervoor de afgelopen twintig jaar veel mooie brieven mogen ontvangen van fans".

Ook was Coltrane bekend onder fans van de spionagefranchise James Bond. De acteur was zowel in GoldenEye en The World Is Not Enough te zien.

NieuwsFilm

meest populair