Prime Video voegde deze 10 films nieuw toe

Prime Video voegde deze 10 films nieuw toe

Afgelopen week was heel erg prima.

Elke zondag zetten we op een rij welke films je nieuw kan zien op Prime Video. Deze week was het lekker druk, met onder meer de docu AJAX: Parels van Amsterdam en meer films.

Landkrimi: Der Tote im See (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nikolaus Leytner | Cast: Josef Hader, Miriam Fussenegger, Maria Hofstätter, Wolfgang Hübsch
De rechercheurs Grete Öller en Lisa Nemeth onderzoeken de dood van een man. Hij blijkt iets tragisch gemeen te hebben met voormalig politieman Sepp Ahorner. De dode man is namelijk dezelfde persoon die jaren geleden de familie van Ahorner doodde bij een auto-ongelijk en daarna op de vlucht sloeg. Wanneer de rechercheurs Ahorner willen ondervragen, is hij spoorloos verdwenen.

Die Muse des Mörders (2018)
Regie: Sascha Bigler | Cast: Christiane Hörbiger, Florian Teichtmeister, Fritz Karl, Cornelia Ivancan
Madeleine Montana leeft in haar eigen wereld. In haar verbeelding is ze nog steeds een beroemd schrijfster van bestseller-romans. Met een scherpe tong haalt ze uit tegen alles en iedereen, ook tegen haar eigen zoon Oliver. Wanneer in Wenen een seriemoordenaar aan het werk blijkt te zijn, blijkt het moordscenario uit één van Madeleines boeken te komen.

The Sound of 007 (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mat Whitecross |
Volgt de opmerkelijke geschiedenis van zes decennia James Bond-muziek en kijk vanachter achter de lens naar een van de grootste filmfranchises en het iconische 007-themalied.

Maja Ma (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anand Tiwari | Cast: Madhuri Dixit, Barkha Singh, Malhar Thakar, Sheeba Chaddha
Pallavi Patel is een typische, toegewijde huisvrouw van middelbare leeftijd die even beroemd is om haar dans als om haar kookkunsten. Haar zoon Tejas staat op het punt zich te verloven met een rijk meisje. De twee families vinden gelukkig een goede match in elkaar. Maar dan verschijnt er een video van Pallavi online, die het perfecte beeld flink verstoort.

Elizabeth Windsor (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Patrick Dickinson | Cast: Charles Anson, Dickie Arbiter, Prince Charles, Robert Hardman
'Elizabeth Windsor' vertelt het verhaal van het meisje dat nooit koningin had moeten worden. Geboren als eerste dochter van 'de reserve', de hertog van York, was het leven van prinses Elizabeth voorbestemd om niet meer te zijn dan een bijrol in de bevoorrechte schaduwen van de Britse koninklijke familie. Maar met het plotse besluit van haar oom, Edward VIII, om de troon op te geven voor de vrouw van wie hij hield, was Elizabeths lot duidelijk. Elizabeth Windsor zou koningin Elizabeth II worden. Met toegang tot de grootste archiefbron ter wereld, vertelt de documentaire voor het eerst het verhaal van Elizabeths leven door de lens van haar intieme familie relaties.

Girl (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lukas Dhont | Cast: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts
Lara is een vijftienjarig meisje dat geboren wordt in het lichaam van een jongen. Ze droomt ervan ooit ballerina te worden, maar heel makkelijk is dat niet.

Dealer (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeroen Perceval | Cast: Sverre Rous, Ben Segers, Hannah MacPherson, Ayman Sitiane
De veertienjarige Johnny verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Terwijl hij droomt van een beter leven, dealt hij drugs. Wanneer Johnny de beroemde en succesvolle acteur Antony als vaste klant krijgt, ontstaat een bijzondere band tussen de twee verloren zielen en besluiten ze beiden een ander pad te kiezen.

Catherine Called Birdy (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lena Dunham | Cast: Bella Ramsey, Andrew Scott, Joe Alwyn, Sophie Okonedo
In het jaar 1290 groeit Lady Catherine, met de bijnaam Birdy, op in Engeland. Met haar ouders Lord Rollo en Lady Aislinn woont ze in Stonebridge Manor, dat al betere tijden heeft gekend. Om uit de financiële problemen te geraken, wil haar vader haar uithuwelijken aan een welgestelde man. Maar dat is buiten Birdy gerekend die haar onafhankelijke leven nog niet wil opgeven. Zij houdt haar aanbidders op vernuftige wijze op afstand.

Zola (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Janicza Bravo | Cast: Taylour Paige, Danielle Riley Keough, Nicholas Braun, Ari'el Stachel
De stripteasedanseres Zola gaat gedurende twee dagen op road trip in Florida. Op haar wilde reis wordt ze door de prostituee Stefani en haar vriendje Derrick vergezeld. Ook Stefani's gewelddadige pooier 'X' gaat mee, die zo zijn eigen plannen heeft met de vrouwen.

AJAX: PARELS VAN AMSTERDAM | Releasedatum: 7 oktober
Ajax is de succesvolste club van Nederland. De Amsterdammers zijn in de wereld ook al decennialang bekend om de veel geroemde jeugdopleiding. De drie spelers die de hoofdrol vertolken in de documentaire genoten alle drie hun voetbalopleiding bij Ajax. Zij braken kort na elkaar door in Ajax 1. De documentaire op Prime Video geeft een bijzondere inkijk in hun leven. Gravenberch, Timber en Rensch halen op verschillende momenten Ajax 1, maar moeten vervolgens een dragende kracht in de A-selectie zien te worden. Met unieke beelden achter de schermen is te zien wat erbij komt kijken om als jonge speler je plek te verwerven bij het eerste elftal van Ajax en je vervolgens door te ontwikkelen en succesvol te worden als Ajacied. De documentaire is een verhaal vol met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen.

NieuwsFilm