Arnold Schwarzenegger werd om deze reden niet de Hulk

Arnold Schwarzenegger werd om deze reden niet de Hulk

De keuze viel op Lou Ferrigno.

De Marvel-superheld heeft nu een belangrijk aandeel in het Marvel Cinematic Universe en zal dat waarschijnlijk nog wel een tijdje hebben gezien de ontwikkelingen in de huidige serie She-Hulk op Disney+.

In de jaren 80 was de groene held ook al in een tv-serie die werd uitgezonden van 1977 tot 1982. De rol van Bruce David Banner / Hulk werd toen gespeeld door twee acteurs, namelijk Bill Bixby (Banner) en Lou Ferrigno (Hulk), aangezien er toen nog geen effectieve CGI was.

Schwarzenegger kreeg de rol van de Hulk
Naast Ferrigno stond ook Arnold Schwarzenegger op de shortlist om de Hulk te spelen. De Oostenrijkse spierbundel en latere Terminator kreeg de rol niet, aangezien hij "te kort" zou zijn geweest.

Schwarzenegger was in de jaren 70 vooral bekend als bodybuilder en speelde alleen een rol in de B-film Hercules in New York. Toch werd hij overwogen voor de Hulk-rol, maar zijn lengte van 1 meter en 88 centimeter bleek niet voldoende genoeg.

Overigens was acteur Richard Kiel, Jaws uit de Bond-films The Spy Who Loved Me (1977) en Moonraker (1979), met 2 meter en 26 centimeter weer te groot.

Uiteindelijk viel de keuze dus op Ferrigno die met zijn 1 meter en 96 centimeter wel groot genoeg was.

NieuwsFilm

meest populair