Keke Palmer uit 'Nope' is fit door deze methode

Keke Palmer uit 'Nope' is fit door deze methode

'Werk net zo hard aan jezelf als aan al het andere'

De 29-jarige Keke Palmer speelt in veel films en series, waaronder de spannende film Nope. Alles aan de actrice en zangeres straalt van nature kracht uit, zoals haar manier van praten en bewegen.

Vlak voor het interview van Women's Health voor augustus 2022 zat zij een aantal dagen in een wellness resort. Daarover vertelt Keke: "Het is een spa, maar het leek meer op een kliniek. Ik heb gemediteerd en uitgerust, en heb work outs en yoga gedaan. Alles wat te maken heeft met gezondheid en aarden."

En die rust nemen deed zij bewust, want ze start aan een promotietour voor de film Nope en de animatiefilm Lightyear van Pixar. Ze zit al 20 jaar in de filmindustrie en kent zichzelf. Zelfzorg had vroeger geen prioriteit, waardoor zij als tienersterretje werkte tot zij erbij neerviel - letterlijk - en haar stem kwijtraakte. Ze brandde al vroeg op.

"Ik doe niets half. Als ik praat, praat ik. Als ik lach, lach ik. Als ik doe, doe ik. Ik heb in de loop der jaren geleerd dat ik mentaal en fysiek gezond blijf, als ik zoveel mogelijk terug schenk in mijzelf. Ik hoor net zoveel toewijding voor mijn lijf te hebben als voor mijn werk. En ik denk dat pas als je tegen die muur bent gelopen, je voor jezelf leert zorgen."

Keke leerde door haar burn out als tiener net zo hard aan haarzelf te werken als aan al het andere. Vanaf haar zeventiende startte zij therapie en yoga. "Ik startte oppervlakkig en dat is prima. Later realiseerde ik me dat het draait om waar ik mij goed bij voel. Waardering voor lichaam en geest hoeft niet te resulteren in een six-pack. Mijn lichaam reageert goed op pilates. Verschillende work outs van 10 of 15 minuten zijn fijn. Vaak is er niet meer tijd op de filmset."

"Ik heb geleerd dat wij niet vertrouwen op dat een kans opnieuw zal komen, als wij een kans afwijzen. En dat wij niet vertrouwen dat wij de juiste keus maken. Of bang zijn iemand te beledigen. Maar het bracht mij teveel stress om op alles 'ja' te zeggen."

"De afgelopen twee jaren heb ik 'nee' leren zeggen, als de dagen te vol zitten. Dat gaat mij nu gemakkelijk af. Alles heeft een gouden randje. Alles wat ik heb doorgemaakt, heeft mij geleerd meer van mijzelf te houden."

Het interview in Women's Health staat hier. Het Instagram-bericht van het interview staat hieronder.



NieuwsFilm