Eerste recensies nieuwe 'Star Wars'-serie 'Andor': nieuw hoogtepunt?

Eerste recensies nieuwe 'Star Wars'-serie 'Andor': nieuw hoogtepunt?

Cassian Andor van acteur Diego Luna heeft nu zijn eigen avontuur.

Na de wisselend ontvangen vervolgtrilogie in de Skywalker Saga en de twee losse "Star Wars Stories"-films waren de fans benieuwd hoe Lucasfilm verder zou gaan met de franchise. Dit deed de studio tot op heden alleen met series op Disney+ en die series worden erg sterk ontvangen.

Na de Mando, Boba en Obi-Wan krijgt het personage Cassian Andor van acteur Diego Luna zijn eigen serie. En die serie heet Andor en is een prequel op de film Rogue One uit 2016.

Eerste recensies Andor
Nu zijn de eerste recensies online gekomen voor de nieuwste Star Wars-serie en deze zijn op het moment van schrijven bijzonder hoopgevend. Het Tomatometer-percentage op Rotten Tomatoes staat nu op een prima 89 procent na 161 recensies.

"Liefhebbers, zowel oud als nieuw, zullen behoorlijk aan hun trekken komen," schrijft Karama Horne van TheWrap. Dit vindt Stephen Kelly van BBC.com ook grotendeels: "Het is een serie die goed begint, wat moeizaam verder gaat, geleidelijk verbetert en vervolgens eindigt met een aflevering die een enorme belofte lijkt te maken."

Flink anders, maar beter?
"Het wordt vaak gezegd over Star Wars -projecten, maar het is nu wel waar: deze serie voelt aanzienlijk anders dan wat eerder is verschenen. Het ziet er anders uit. Het klinkt anders. En het belangrijkste, het voelt anders," aldus John Nugent van Empire Magazine.

Dat Andor anders aanvoelt bevalt niet iedereen. Brian Lowry van CNN.com: "Deze serie volgt een minder herkenbaar pad, maar dat rechtvaardigt niet het tempo van een gewonde Bantha... Noch doen de eerste afleveringen genoeg om de wisselvallige cast met ondersteunende personages te onderscheiden, een groep die niet veel meer laat zien dan onverschilligheid."

Duidelijk is dat de eerste drie afleveringen een rustiger tempo laten zien en dat er heel wat nieuwe personages opduiken. Hoe dat uitpakt zie je over een paar uurtjes al op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair