'Pirates of the Caribbean'-actrice barst uit in tranen op televisie

'Pirates of the Caribbean'-actrice barst uit in tranen op televisie

De grootmoeder van Keira bleek deel te hebben genomen aan geheime operaties

Keira Knightley mocht in een aflevering van My Grandparents War horen hoe het haar grootouders is vergaan in de tweede wereldoorlog. Ze was tot tranen toe bewogen tijdens de filmopnamen. Het is ook een schokkende familiegeschiedenis.

De grootvader van de 37-jarige actrice uit Misbehaviour en Pirates of the Caribbean was sonarspecialist bij de marine, terwijl haar grootmoeder als vrijwilligster werkzaam was in een militair ziekenhuis. Dit alles in de periode van de tweede wereldoorlog.

Oorlogservaringen
Keira vertelde in de uitzending dat haar oma nooit praatte over haar oorlogservaringen. Ook niet over de vermissing van de jongere broer van haar oma, nadat zijn vliegtuig was neergehaald boven Duitsland. Hij werd anderhalf jaar gevangen gehouden en kwam na WOII weer op vrije voeten. De oma van Keira was dolgelukkig hem weer te vinden.

De grootmoeder van Keira bleek deel te hebben genomen aan geheime operaties. Zij hoorde kennelijk bij de stille krachten die verzwegen worden in de geschiedenis van oorlogen.

Familiehistorie
Erg gemakkelijk was een relatie hebben in die tijd niet. Een keer moest de grootvader van Keira over de grond naar zijn liefje toe tijgeren tijdens een beschieting. Ze hebben in elk geval een wereldoorlog doorstaan. En zo kan Keira dat verhaal weer verder vertellen aan haar kinderen.

Meer over haar familiehistorie staat hier bij Daily Mail.

NieuwsFilm