Waarom Hollywood het spektakel 'The Woman King' bijna niet verfilmd had

Waarom Hollywood het spektakel 'The Woman King' bijna niet verfilmd had

De film werd in de eerste minuut van de première al met luid applaus ontvangen op het Toronto Film Festival

The Woman King is een heus spektakel waar Hollywood trots op mag zijn. En toch was dit waargebeurde epos over vrouwelijke krijgers bijna niet verfilmd. De studio's snapten namelijk het belang van dit Afrikaans verhaal niet.

Toch zette de productiemaatschappij van Viola Davis door, vertelde de 57-jarige winnares van een Oscar, een Golden Globe en een Tony. Zij voerden ontelbare, pittige gesprekken, totdat het scenario werd goedgekeurd en de opnamen konden starten. Tot vlak voor de première hielden de discussies met de studio hen bezig.

Vrouwelijke actiehelden
Hollywood is namelijk nog altijd van de mannelijke helden in films. En als er vrouwen voorkomen in films, dan graag schattige en licht getinte. The Woman King zit echter vol vrouwelijke actiehelden die zwarte haren en een donkere huid hebben en geen moeite hebben met geweld richting anderen. Dat maakt de film iets dat Hollywood niet kent.

De cast van deze unieke film is in elk geval blij met de ervaring. En de film werd in de eerste minuut van de première al met luid applaus ontvangen op het Toronto Film Festival. Viola Davis vertelt:
"Rond het filmen van dit verhaal was ik 56 jaar. We hebben allemaal 4 maanden getraind, zo'n 5 uur per dag. Zelf dacht ik dat ik een hartaanval zou krijgen, want het trainen was zwaar. Maar het resultaat op film is ongelooflijk. Die sterke, afgetrainde vrouwen maken die film geloofwaardig."

"We hebben zeven jaar gevochten voor de verfilming van dit verhaal. Maar dat gebeurt meer in Hollywood. Jaren vechten voor het mogen filmen. Vechten voor de juiste cast."

"En dan sta je eindelijk in Zuid-Afrika en er komt een man op je af met een machete. En je moet je verdedigen met jouw wapen. Echt geweldig."

"Het resultaat is top. Vanaf het moment dat de film start, zit je in een beleving. Van het begin tot eind."

Het artikel in de Hollywood Reporter staat hier. Het interview bij The Jimmy Fallon Show staat hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm