Deze 2 grote filmstudio's mogelijk in 2024 bij elkaar door megafusie

Deze 2 grote filmstudio's mogelijk in 2024 bij elkaar door megafusie

Grootste filmstudio's mergen maar door.

De afgelopen jaren zagen we al heel wat grote merges in de entertainmentwereld. Denk maar aan The Walt Disney Company en 21th Century Fox (20th Century Fox), Amazon en MGM en recent WarnerMedia (Warner Bros.) en Discovery, Inc. Analisten verwachten in 2024 een nieuwe mega-merge.

Volgens The Hollywood Reporter denken analisten namelijk dat Warner Bros. Discovery, dat een schuld heeft van 50 miljard dollar, zichzelf in de etalage wil gaan zetten en wel voor NBCUniversal, onderdeel van Comcast.

Merge NBCUniversal en Warner Bros. Discovery
Volgens het artikel van zou Comcast-baas Brian Roberts interesse hebben in een merge tussen NBCUniversal en Warner Bros. Discovery.

"Het is duidelijk dat Peacock klote is," neemt een directeur met kennis van beide bedrijven in het artikel. "Er zijn enkele goede synergieën. Ik weet zeker dat [Roberts] kijkt wat er mogelijk is nu de [WBD]-aandelen zo laag staan."

"En ik denk dat het dan 'endgame' voor [David] Zaslav [Ceo WBD] is. Dan moet de boel verkocht worden."

Een woordvoerder van Warner Bros. Discovery reageerde op verzoek van The Hollywood Reporter: "We bouwen aan Warner Bros. Discovery voor de lange termijn."

NieuwsFilm

meest populair