Slecht nieuws voor Disney+-fans: Streamer wordt binnenkort duurder

Slecht nieuws voor Disney+-fans: Streamer wordt binnenkort duurder

Disney vindt dat we te weinig betalen.

Disney CEO Bob Chapek gelooft dat de content op Disney+ meer waard is dan wat consumenten momenteel betalen. Ga er dus maar vast van uit dat de prijs nog wel kan stijgen.

Disney+ lanceerde in november 2019, en bleek al snel een belangrijke hub te zijn voor Disney-content; oud en nieuw. Vooral belangrijk zijn de Originals gebleken, in populaire franchises als Star Wars en het Marvel Cinematic Universe. Het is een groot succes gebleken, want Disney+ heeft sinds juli 2022 op al zijn gecombineerde platformen meer dan 221 miljoen abonnees.

Disney+ is te goedkoop?
Recent kondigde Disney aan dat er voor bepaalde landen een prijsverhoging aan zit te komen. Tegelijk wordt Disney+ met advertenties ook nieuw aangeboden en is die wat goedkoper. De advertentievrije variant van Disney+ wordt duurder.

De nieuwe prijzen: met advertenties betaal je 7,99 dollar per maand en zonder advertenties 10,99 dollar per maand. Voor critici is dit geen goed idee, omdat daarmee het Disney+-model zonder advertenties even duur is als het 'oude' model. In feite is het dus niet goedkoper, stellen zij, maar betalen mensen hetzelfde, maar dan met advertenties.

Hoe dan ook vindt Chapek dat het allemaal nog wat duurder kan. "Ik vind dat wij veel te goedkoop zijn als je ons aanbod naast de waarde die we bieden leggen. Wij geloven dat de implicaties van een prijsverhoging verwaarloosbaar zullen zijn."

NieuwsFilm