Deze topacteur ziet spelen James Bond niet als zijn levensdoel

Deze topacteur ziet spelen James Bond niet als zijn levensdoel

Idris Elba heeft ook andere doelen.

Acteur Idris Elba wordt al jaren in verband gebracht met de rol van James Bond. Nu Daniel Craig definitief afscheid heeft genomen is de positie ook daadwerkelijk beschikbaar. Wil Elba zelf wel instappen?

"Ik zal niet liegen," zei hij in de meest recente aflevering van The Shop podcast. "Naar welke uithoek van de wereld ik ook ga - en ik heb het over verschillende culturen - zeggen ze altijd: 'Bond!'."

Maar de acteur ziet het bemachtigen van de rol niet als iets dat hij per se moet bereiken. "Het is geen doel in mijn carrière," zei de acteur. "Ik denk niet dat, weet je, het spelen van Bond een aantal van mijn persoonlijke doelen zal bevredigen."

Maar hij zal niet teleurstellen
De acteur wimpelt de rol echter ook niet. "Het zal zeker voldoen aan de wil van een natie," zij de acteur over de hoeveel fans hem willen zien als 007.

"En ik heb het gevoel dat het mij te boven gaat. Dat gaat mijn verstand te boven. Weet je, het is geen kwestie van 'moet ik?', 'Doe ik het?', 'Zal ik het doen?', soms dicteert de wil van een natie," voegde hij eraan toe.

De 50-jarige Elba zagen we de laatste jaren in films als Fast & Furious: Hobbs & Shaw, The Suicide Squad, Beast en is binnenkort te zien in Three Thousand Years of Longing. Daarnaast is hij DJ. Hij is deze zomer onder meer te bewonderen in de club Hï op Ibiza.

NieuwsFilm

meest populair