Hoe blijft actieheld Tom Cruise uit 'Top Gun' en 'Mission Impossible' toch zo fit?

Hoe blijft actieheld Tom Cruise uit 'Top Gun' en 'Mission Impossible' toch zo fit?

Het antwoord is een ingewikkelde combinatie van mindset en leefstijl

Toen Tom Cruise bekend raakte met de film Top Gun, was hij rond de 25 jaar. Dan zijn de meeste acteurs wel fit. Daarna volgden zes Mission Impossible-delen en andere films met pittige actiehelden. Tom is intussen 60 jaar en startte na het opleveren van Top Gun Maverick aan twee andere Mission Impossible-delen.

De meeste stunts doet hij zelf, zodat hij beter in zijn personage kan duiken en de camera echt werk kan filmen. Dit houdt in dat Tom echt aan een rots bungelt en dat hij een skydive zelf pakt. En dat hij met alle G-krachten ook in dat vliegtuig zit. Zulke prestaties leveren is loodzwaar. En helemaal als je ouder bent. Hoe blijft Tom eigenlijk zo fit en sterk?

Aangeleerd gedrag
Het antwoord is een ingewikkelde combinatie van mindset en leefstijl. Tom heeft een bepaalde mindset die hem uniek maakt, waardoor hij de ongelooflijk populaire Hollywood-ster kon worden en na dertig jaar nog steeds is. Veel van dat karakter is aangeleerd gedrag. Men's Health dook in zijn antwoorden in interviews en publiceerde dit artikel hier.

In het kort komt het erop neer dat Tom Cruise zich alles eigen maakt. Dit houdt in, dat hij zelf leert wat zijn personages moeten kunnen. Zo was het de Duitse taal voor zijn personage in Valkyrie. En zo was het dagelijks twaalf uren lang poolen voor The Color of Money. Hij oefent net zo lang tot hij beter blijkt, dan voor dat personage nodig is.

Zo divers mogelijk
Als je meer weet dan nodig voor jouw karakter, dan straal je dat zelfvertrouwen uit op film en op de filmset, waardoor de resultaten beter zijn voor iedereen. En die drive tot perfectie gaat ver: zo heeft hij geleerd fijne gesprekken te voeren met zijn fans, en andere mensen die hij ergens treft. Ook zorgt hij ervoor, dat hij passend gekleed is voor de gelegenheid. Dat scheelt al in hoe je overkomt.

Tom Cruise zorgt ervoor dat hij fit, soepel en lenig blijft. Hiervoor sport hij zo divers mogelijk, zodat hij meer plezier en meer skills heeft. Hij doet aan onder andere kajakken in zee, expedities in grotten, klimmen, wandelen in de bergen, joggen. Daarnaast gaat hij ook rustig naar een sportschool voor cardio en gewichten. Hij kijkt altijd naar wat er beter kan en pakt verbetering op.

Aangepaste voeding
Zijn voeding is op zijn activiteiten en lichaam aangepast. Het is altijd in overeenstemming met de inspanning die hij moet leveren. Zo zorgt Tom Cruise ervoor, dat hij goed en gezond eet en drinkt. Voor hem is dat gegrilde voeding met zo weinig mogelijk snelle koolhydraten. Hij let altijd op voldoende proteïne en groenten. Dat helpt fitter blijven, ook onder en voorbij de 60 jaar!

Meer uitleg over de work out en voeding van Tom Cruise staat bij Celeb Workout op YouTube



NieuwsFilm

meest populair