Blaster van Han Solo uit 'Star Wars' voor godsvermogen verkocht

Blaster van Han Solo uit 'Star Wars' voor godsvermogen verkocht

1 miljoen voor omgebouwd echt wapen

Regelmatig worden er bekende rekwisieten uit films geveild. En daar wordt dan flink wat geld voor neergelegd. Wat ja, wie wil er nou niet iets in huis hebben dat gebruikt is in bijvoorbeeld Star Wars of een andere grote film?

Volgens TMZ is de laatst overgebleven blaster dat werd gebruikt door Han Solo (Harrison Ford) in Star Wars: A New Hope op een veiling verkocht voor meer dan $1 miljoen.

De 'filmprop', verkocht door de Rock Island Auction Company, werd aanvankelijk geschat op een waarde van ongeveer $400.000. De uiteindelijke aankoopprijs bleek meer dan het dubbele, met $1.057.500.

1 miljoen voor DL-44 Blaster
De blaster - officieel het DL-44 Heavy Blaster Pistol genoemd - was een van de drie blasters die werden gebruikt tijdens het opnemen van de eerste Star Wars-film en zoals hierboven vermeld, is het het laatst overgebleven model.

De blaster is gemaakt van een Mauser C96-vuurwapen dat voor de Star Wars-film is omgebouwd tot een niet werkend wapen.

De verkoop van de blaster maakte deel uit van een evenement voor verzamelaars van vuurwapens. Rock Island Auction Company is volgens hun website strikt gespecialiseerd "in de veiling van antieke en wapens voor verzamelaars".

NieuwsFilm

meest populair