Alles rond Prime Video hangt af van 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Alles rond Prime Video hangt af van 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Lord of the Rings: The Rings of Power bepaalt het succes van Amazon Studios.

The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat vrijdag eindelijk van start. De serie werd jaren geleden aangekondigd door Prime Video, en bleek meteen de duurste televisieserie ooit gemaakt te zijn.

Inmiddels is duidelijk hoeveel Amazon erin steekt: 465 miljoen dollar in het eerste seizoen alleen al. Dat is een hoog bedrag, met meer dan 50 miljoen dollar aan budget per aflevering. Maar een film kost gewoonlijk meer om te maken. En dat is eigenlijk ook waar Prime Video hiermee op mikt. Geen wonder dus dat de toekomst van heel de studio die erachter zit afhangt van het succes.

Hij moet slagen
Een anonieme insider, die omschreven werd als een voormalig Amazon Studios-baas, vertelde tegenover Business Insider: "De reden waarom dit gaat slagen, is omdat de bazen van Amazon dat eisen."

"Als het niet slaagt, krijgen we sowieso een grote vraag van [Amazon's Chief Executive Officer] Andy Jassy en de raad van bestuur."

Volgens de insider zullen zij zeggen: "Als we dit intellectueel eigendom niet kunnen nemen en er geen succes van kunnen maken, waarom bestaat Amazon Studios dan eigenlijk? Het moet slagen. Er is geen andere optie."

The Lord of the Rings: The Rings of Power is bij critici in elk geval een succes. Nou nog afwachten of de kijkcijfers er ook naar zijn.

NieuwsFilm

meest populair