Komst 'The Batman 2' en nieuw seizoen 'Peacemaker' blijft vooralsnog onzeker

Komst 'The Batman 2' en nieuw seizoen 'Peacemaker' blijft vooralsnog onzeker

Alleen de tweede 'Joker'-film heeft tot nu toe officieel groenlicht gekregen.

Het blijven onzekere tijden voor fans van het DC Extended Universe, bekend van helden als Superman en Wonder Woman. Volgens insiders heeft Warner Bros. Discovery nog maar aan één film groenlicht gegeven en blijft de toekomst van een hoop andere projecten onduidelijk.

David Zaslav, de grote baas van Warner Bros. Discovery, en zijn team zijn van plan om het DC Extended Universe (DCEU) opnieuw vorm te gaan geven. Zo wil de studio gaan werken met een tienjarenplan en een eigen Kevin Feige (de producent die het Marvel Cinematic Universe groot heeft gemaakt) vinden.

Dat betekent dat het niet zeker is of alle projecten die eerder zijn aangekondigd nog doorgaan. Een duidelijk voorbeeld is de onlangs gecancelde Batgirl; een film die al volledig was opgenomen.

Joker
Volgens insiders is de enige film die op dit moment formeel groenlicht heeft gekregen Joker: Folie à deux van Todd Phillips. Onlangs werd bekend dat niemand minder dan Lady Gaga daarin de hoofdrol zal spelen naast Joaquin Phoenix.

De eerste film bracht ruim 1 miljard dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's en won diverse grote prijzen. Het unieke aan Joker is dat het verhaal in een ander universum plaatsvindt en dus niet is verbonden aan het DCEU.

Status onduidelijk
Matt Reeves, de regisseur van The Batman, tekende onlangs een grote deal met Warner Bros. Discovery. Hij is op dit moment hard bezig met het vervolgdeel. Hoewel deze nog geen officiële 'go' heeft gekregen, is het bijna ondenkbaar dat het project wordt geschrapt.

Andere projecten waarvan de status onduidelijk is, betreffen onder meer de series Peacemaker van Guardians of the Galaxy-maker James Gunn en de andere Gotham-series die Reeves aan het ontwikkelen is.

NieuwsFilm

meest populair