3 acteurs die compleet onherkenbaar zijn in bekende films

3 acteurs die compleet onherkenbaar zijn in bekende films

Met onder meer een blauwe X-Men acteur.

Regelmatig duiken er in films acteurs op die compleet onherkenbaar zijn. Komende periode zetten we de meest opvallende op een rij. We starten met onderstaande.

Charlize Theron in Monster (2003)

Deze topactrice wist met Monster van regisseur Patty Jenkins de Oscar voor Beste actrice te winnen. Op dat moment was ze vooral bekend van films als The Devil's Advocate, The Cider House Rules en The Italian Job.


In de film heeft Aileen Wuornos (Theron) een bijzonder moeilijke jeugd. Nadat haar moeder haar als baby verlaat, blijft ze achter met haar aan alcohol verslaafde vader. Op haar dertiende wordt ze verkracht door haar oom en zwanger maar pleegt ze abortus. Op haar zestiende verlaat ze het ouderlijk dak en leeft ze op straat en in motels. Haar kinderdromen heeft ze voorgoed vaarwel gezegd. Wat haar nu nog rest is mannen bevredigen op de achterbank van hun auto's. Wanneer ze echter op een avond het slachtoffer wordt van een brutale verkrachting, schiet ze uit zelfverdediging de dader een kogel door het hoofd.

Kelsey Grammer in X-Men: The Last Stand (2006)

Veel mensen kennen acteur Kelsey Grammer waarschijnlijk van de sitcom Cheers en de latere spin-off Frasier. Maar hij was in nog veel meer uiteenlopende vaak wat kwalitatief betere producties te zien. In de '00 koos hij ervoor om omgevormd te worden naar de Marvel-mutant Dr. Hank McCoy / Beast.


In The Last Stand dreigt een 'kuur' voor mutanten het verloop van de geschiedenis grondig te wijzigen. Voor het eerst krijgen de mutanten een keuze: of ze behouden hun unieke krachten maar blijven outcast, of ze ontdoen zich van hun krachten en worden net als de rest van de mensheid. Dit leidt tot een nog grotere strijd tussen de vreedzame Charles Xavier en Magneto, de grote voorstander van de 'survival of the fittest'.

Eddie Redmayne in The Danish Girl (2015)

Acteur Eddie Redmayne kennen we uiteraard van zijn rol als Newt Scamander uit de Fantastic Beasts-films, maar hij leverde ook heel wat kleinere en opvallende films op. Zo speelde hij Einar Wegener/Lili Elbe, de eerste bekende transgender in de geschiedenis.


In The Danish Girl valt Einar Wegener (Redmayne) in voor een vrouwelijk model voor een schilderij. Het doet hem beseffen dat hij eigenlijk vrouw is. Wat begon als een onschuldig spelletje, eindigde met een geslachtsoperatie die heel de wereld met verstomming sloeg. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan.

NieuwsFilm

meest populair