Deze man moet het DC Extended Universe redden!

Deze man moet het DC Extended Universe redden!

De succesvolle Hollywoodproducent Dan Lin zou in onderhandeling zijn voor deze toppositie.

David Zaslav, de baas van Warner Bros. Discovery, heeft zijn 'Kevin Feige' gevonden voor de filmdivisie van het DC-superheldenuniversum. Dan Lin, producent van onder meer de horrorblockbuster It (2017) en Disney's Aladdin (2019), zou deze rol moeten gaan vervullen. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Het is de bedoeling dat het DC Extended Universe - bekend van superhelden als Superman, Batman en Wonder Woman - de komende jaren een frisse start krijgt met een nieuwe kapitein aan het roer.

David Zaslav maakte onlangs bekend op zoek te zijn naar iemand om leiding te geven aan de DC Films-divisie. Deze zou nu dus gevonden zijn in de persoon van de succesvolle Hollywoodproducent Dan Lin.

Hij zou een vergelijkbare positie krijgen als Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios. Daarbij zou Lin direct verantwoording afleggen aan Zaslav en niet aan andere studiobonzen te hoeven rapporteren.

Momenteel Walter Hamada het hoofd van DC Films. Hij zou sowieso over enkele maanden vertrekken.

Zoektocht
Andere namen die de afgelopen maanden werden genoemd voor deze belangrijke positie waren onder meer Emma Watts (voormalig CEO van Paramount en Fox-bestuurder), Amy Pascal (voormalig Sony-bestuurder en producent van de Spider-Man-films) en Greg Berlanti (producent van CW-series als DC's Arrow).

Alan Horn, voorheen een bekend Disney-bestuurder en nu actief als adviseur van Zaslav, zou Lin naar voren hebben geschoven als mogelijke kandidaat. De twee kennen elkaar uit de tijd dat Horn nog CEO van Warner Bros. was en Lin onder hem werkte.

Er zou nog geen concrete deal gesloten zijn tussen de partijen, maar de kans dat Lin binnenkort officieel wordt aangekondigd als de 'Kevin Feige van het DC-universum' is volgens insiders dus groot.

NieuwsFilm

meest populair