Epische Netflix-film 'BioShock' heeft eindelijk zijn regisseur gevonden

Epische Netflix-film 'BioShock' heeft eindelijk zijn regisseur gevonden

En dat is zeker geen misselijke naam voor zo'n groot project.

De langverwachte verfilming van de beroemde game-franchise BioShock lijkt er nu eindelijk te komen. Volgens Deadline heeft Netflix namelijk Hunger Games-regisseur Francis Lawrence weten te strikken voor de regie van de film. Daarnaast is Michael Green ingehuurd voor het script.

Sinds Netflix in februari dit jaar aankondigde dat ze met Take-Two Interactive en 2K zullen samenwerken aan een BioShock-film, is er door heel wat regisseurs en scenaristen interesse getoond om erbij betrokken te raken. De studio en zijn partners hebben nu dus een keuze gemaakt die lijkt aan te sluiten bij de beoogde schaal van de film.

Een ervaren filmmaker
Netflix zou Lawrence al sinds het voorjaar willen als regisseur, omdat hij met zijn cv geen onbekende is als het aankomt op verfilmingen van populaire IP. Lawrence maakte niet alleen de laatste drie Hunger Games-films, maar ook boekverfilming I Am Legend en graphic novel-verfilming Constantine. Momenteel is hij nog bezig met de opnames van Hunger Games-prequel The Ballad of Songbirds and Snakes, die in 2023 moet verschijnen.

En omdat Lawrence dus momenteel druk bezig is, is het plan dat Green zich voorlopig stort op het script en dat de pre-productie voor BioShock kan beginnen zodra de productie van de Hunger Games-prequel is afgerond.

De BioShock-games staan erom bekend dat ze sci-fi en horror combineren met een unieke plot waarin unieke existentiële en maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Natuurlijk zit er ook de nodige actie in. Van de gamereeks werden in totaal 39 miljoen exemplaren verkocht.

NieuwsFilm

meest populair