Na jaren ellende lijkt Brendan Fraser zelfs een Oscar te gaan winnen

Na jaren ellende lijkt Brendan Fraser zelfs een Oscar te gaan winnen

De acteur won de TIFF, dus hij lijkt op de goede richting!

Brendan Fraser was eind jaren negentig, begin 2000, een grote naam in Hollywood. De acteur scoorde de ene na de andere rol, maar verdween plotsklaps volledig uit de spotlights. Nu is hij terug. Sterker nog, het schijnt dat hij zelfs een goede kans maakt om een Oscar in de wacht te slepen met zijn volledige film!

Fraser speelt namelijk de hoofdrol in de nieuwe film van The Wrestler-regisseur Darren Aronofsky, genaamd The Whale. Voorlopig is dit project goed onthaald en ook Fraser weet hoge ogen te gooien. De acteur won nu zelfs de TIFF Tribute Award, die hij op het aankomende Toronto International Film Festival in ontvangst mag nemen.

Goed vooruitzicht
Ondanks het feit dat de TIFF Tribute Award pas sinds 2019 bestaat, is het wel een goede indicator voor Oscarsucces. De afgelopen jaren werd de prestigieuze prijs eveneens uitgereikt aan Jessica Chastain (2021), Anthony Hopkins (2020) en Joaquin Phoenix (2019). Alle drie de acteurs wonnen vervolgens later dat jaar ook de Oscar.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn voor Fraser om een van de felbegeerde gouden beeldjes naar huis te mogen nemen. De laatste jaren heeft hij het namelijk behoorlijk lastig gehad. Niet alleen verloor hij zijn moeder, in 2003 werd hij door Philip Berk, destijds de President van The Hollywood Foreign Press Association, aangerand. Hierdoor leed Fraser aan een zware vorm van depressie, waar hier meer over te lezen is.

Verhaal
In The Whale speelt Fraser een leraar Engels met een eetprobleem. Hij komt dan ook al een lange tijd zijn huis niet uit en is behoorlijk zwaar geworden. Wanneer hij zijn tienerdochter (Sadie Sink, voornamelijk bekend van Stranger Things) weer ziet, probeert hij de draad van zijn leven weer op te pakken. De film gaat binnen enkele weken in première op het filmfestival van Venetië.

NieuwsFilm

meest populair