Hoe de klassieker 'Kill Bill' van Tarantino kon ontstaan

Hoe de klassieker 'Kill Bill' van Tarantino kon ontstaan

Waarom koos Quentin dan niet voor Michelle in die film?

Michelle Yeoh gooit hoge ogen nu met de film Everything everywhere all at once. Hierin speelt zij diverse vrouwenrollen, waaronder een martial arts heldin, door een multiverse waarin zij terecht komt.

De 60-jarige Chinese actrice en producer pakt vaak een krachtige vrouwenrol. Zo heeft zij ook de films Shang-Chi and the legend of the ten rings, Crouching tiger hidden dragon en Tomorrow never dies op haar naam staan. Veel stunts deed zij zelf met gevaar voor eigen leven.

Vriendschap
Michelle is dik bevriend met Quentin Tarantino. Quentin is zelfs een grote fan van haar. Haar rol in Jackie Chan's Police Story 3 inspireerde hem zelfs tot het maken van Kill Bill, een klassieker. Waarom koos Quentin dan niet ook voor Michelle in die film?

Michelle vertelt in een interview met Town and country magazine:
"Nadat ik de film Kill Bill zag, vroeg ik het zelf aan Quentin. Quentin is erg slim. Hij zei: Wie zou geloven dat Uma jou in elkaar kan slaan?"

Het is aan Quentin Tarantino dat Michelle Yeoh na een ernstige blessure besloot opnieuw de filmindustrie in te duiken. Nadat zij hersteld was, koos zij voor Engelstalige films, de nieuwe James Bond in 1997, waarmee zij ook wereldwijd doorbrak.

Ze vertelt over die blessure:
"Ik dacht dat ik mijn rug gebroken had. Ik dacht dat ik verlamd was. Quentin kwam op bezoek en besprak met mij elke stunt scène die ik heb gedaan. Hij zit vol passie en liefde en pepte mij weer op. Ik besloot het filmen een nieuwe kans te geven."

Het artikel bij Town and Country staat hier. Het Instagram-bericht van Michelle Yeoh over het interview staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair