Netflix wil 'The Last Dance'-succes evenaren met deze nieuwe productie

Netflix wil 'The Last Dance'-succes evenaren met deze nieuwe productie

'The Redeem Team' is al over minder dan twee maanden tijd te zien!

In 2020 wist Netflix nog hoge ogen te gooien met de basketbaldocumentaire The Last Dance. Deze serie draait voornamelijk om het ongelofelijke verhaal van Michael B. Jordan en The Chicago Bulls. Dit was zo'n succes dat de streaminggigant nu weer komt met een nieuw basketbal-verhaal.

Netflix liet recentelijk weten dat ze al een tijdje bezig zijn met The Redeem Team. Deze film draait om de Amerikaanse basketballers, die tijdens de Olympische Spelen van 2004 en bij de FIBA World Championship in 2006 twee keer teleurstellend bros pakten.

Druk
Tijdens de Olympische Spelen van 2008 was Amerika uit op revanche, en moest het nieuwe Amerikaanse team bewijzen dat ze nog steeds deel uitmaken van de grootmachten. Een sterrenensemble werd dan ook naar Peking gestuurd, op de jacht naar Olympisch goud.

De film zal nooit eerder vertoonde beelden van de Spelen laten zien, met interviews van supersterren als LeBron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony, Chris Paul en van legende Kobe Bryant.

Opnieuw succes?
Netflix zal hopen te kunnen gaan voor hetzelfde succes als met The Last Dance. The Redeem Team wordt dan ook geproduceerd door dezelfde producent die The Last Dance voor zijn rekening nam, namelijk Jon Weinbach.

Weinbach stond er wel niet allen voor. Hij werd bijgestaan door niemand minder dan LeBron James en Dwyane Wade zelf. The Redeem Team zal vanaf 7 oktober te zien zijn op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair