Deze 3 acteurs zouden perfect zijn als de nieuwe Professor X

Deze 3 acteurs zouden perfect zijn als de nieuwe Professor X

Wie zou deze iconische Marvel-rol van Patrick Stewart en James McAvoy over kunnen nemen?

Marvel is al enige tijd bezig met de introductie van mutanten in zijn superheldenuniversum. Er komen dan ook nieuwe personages naar het Marvel Cinematic Universe, waaronder Professor X. Deze rol is onlosmakelijk verbonden met Patrick Stewart en James McAvoy. Maar welke acteur zou perfect zijn om het stokje van hen over te nemen? FilmTotaal heeft drie goede kandidaten uitgezocht.


Bekijk de afbeelding
Giancarlo Esposito
Giancarlo Esposito, bekend van onder meer The Boys en The Mandalorian, is onder Marvel-fans een populaire kandidaat voor de rol van Professor X. De acteur staat vooral bekend om zijn schurkenrollen, dus om hem eens in zo'n tegenovergestelde rol te zien, zou sowieso interessant zijn.

Hij heeft zelfs al meerdere gesprekken gevoerd met Marvel en heeft één personage vooral in het vizier: Professor X. De vraag is alleen of hij veel kans maakt door zo openlijk over deze ambitie te praten. Marvel wil immers de nodige verrassingen voor zijn fans bewaren. Desalniettemin zou hij een perfecte keuze zijn.


Bekijk de afbeelding
Mark Strong
Mark Strong is een naam die vaak wordt gelinkt aan Professor X. Fans hebben al vele tekeningen gemaakt van hem als de iconische mutant. Strong heeft vanwege zijn kale hoofd het perfecte uiterlijk en toont de nodige gelijkenissen met Professor X zoals deze in de stripboeken wordt getekend.

Natuurlijk is de Brit ook gewoon een geweldige acteur. Daarnaast heeft Strong de nodige ervaring met superheldenfilms. Zo was hij onder meer in de DC-films Green Lantern (2011) en Shazam! (2019) te zien.


Bekijk de afbeelding
Ralph Fiennes
Een andere interessante naam om in de mix te gooien is die van Ralph Fiennes (ja, de enige echte Voldemort). Hij is zonder twijfel een van de beste acteurs van het Verenigd Koninkrijk en een ster die het absoluut waard is om binnen te hengelen voor een franchise als Marvel.

Fiennes zou ongetwijfeld een geweldige Professor X neer kunnen zetten. De rol van de mutant met telepathische krachten doet een beetje denken aan zijn eerdere rollen als M in de James Bond-reeks en Orlando Oxford in de vorig jaar verschenen prent The King's Man. Kortom: ook Fiennes zou een meer dan goede optie zijn.

NieuwsFilm

meest populair