Dit moet het volgende MCU worden, vol seks, draken en geweld

Dit moet het volgende MCU worden, vol seks, draken en geweld

Game of Thrones maakt best een kans.

Sinds het succes van het Marvel Cinematic Universe, hoopt zo'n beetje elke filmstudio iets soortgelijks in handen te hebben. Denk aan het DC Extended Universe en aan het MonsterVerse. Maar nu doet George R. R. Martin een duit in het zakje met het Game of Thrones-universum.

De schrijver lanceerde de boel in 1991 met het boek Game of Thrones, dat vier vervolgen kreeg tot nu toe en waarvan er nog twee op komst zijn. Ook maakte hij diverse spin-off werken. HBO maakte met Game of Thrones in 2011 de enorm succesvolle serie die vandaag tot de spin-off House of the Dragon leidde. Als dat een succes wordt, is alles mogelijk toch?

Game of Thrones-franchise uitbouwen
The Wall Street Journal had een uitgebreid interview met Martin, voor de lancering van House of the Dragon.

Tijdens het gesprek over de prequelserie, onthulde Martin dat hij zeker niet wil dat de franchise daarmee eindigt. Mooi dat hij die ambitie heeft, want we weten ook dat HBO die ambitie heeft en inzet op heel wat spin-off materiaal. Niet alleen in de vorm van series, want er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om films te maken.

Sommige van de afleveringen in Game of Thrones hadden zelfs al een beetje een cinematisch niveau en zagen er heel groots uit, met epische drakenactie.

"Hoeveel series er uitgezonden gaan worden? Dat weet ik niet," begon Martin. "Maar ik hoop dat het er meerdere gaan worden. En we iets hebben als Marvel of Star Wars, tegen de tijd dat we klaar zijn."

NieuwsFilm

meest populair