Streamingoorlog Prime Video en HBO Max met 'Lord of the Rings' en 'Game of Thrones' heeft al één winnaar

Streamingoorlog Prime Video en HBO Max met 'Lord of the Rings' en 'Game of Thrones' heeft al één winnaar

En nee, dat is niet Prime Video.

Het is misschien wel de grootste fantasystrijd die eraan zit te komen: House of the Dragon versus The Lord of the Rings: The Rings of Power. En het is een strijd die eigenlijk ook moet laten zien of Prime Video het wel aan kan, met het maken van dit soort series.

De streamingoorlog lijkt nu al beslecht te zijn. Yahoo! dook in de cijfers van Google Trends en die laten zien dat House of the Dragon veel meer interesse weer te genereren dan de serie rond de werken van J.R.R. Tolkien.

Prime Video's duurste gok
De aantallen zoekopdrachten rond de twee series waren nagenoeg gelijk tot juli, toen de eerste trailers voor beide series online debuteerden.

Sindsdien doet HBO Max-serie House of the Dragon het veel beter dan The Lord of the Rings: The Rings of Power, met een score van 100 van de 100 qua interesse-niveau op dit moment. Dat terwijl Prime Video met zijn serie een decennium voor liep op HBO Max (gezien de films die gelanceerd werden begin jaren 2000).

Het laat echter zien dat Amazon nog altijd aan het zoeken is naar vasteland als het op content aankomt. HBO doet daar al 50 jaar aan mee en is niet alleen fiscaal enorm effectief, maar ook innovatief als het op de promotie van House of the Dragon aankomt.

De slag lijkt voorlopig dus gewonnen door HBO Max!

NieuwsFilm