Bekend zombiespel 'Days Gone' wordt film, beroemde acteur tekent voor de hoofdrol

Bekend zombiespel 'Days Gone' wordt film, beroemde acteur tekent voor de hoofdrol

'Outlander'-acteur Sam Heughan kruipt in de huid van outlaw Deacon St. John.

De laatste jaren zien we telkens meer en meer (succesvolle) game-verfilmingen. Denk bijvoorbeeld maar aan Sonic The Hegdehog, Mortal Combat en Uncharted. Nu is weer een ander bekend videospel aan de beurt, namelijk Days Gone.

Dit spel werd in 2019 uitgegeven door Sony. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische Verenigde Staten, twee jaar nadat een pandemie een groot deel van de aarde heeft uitgeroeid, anderen zijn gemuteerd tot zombie-achtige 'Freakers'. Het belangrijkste personage is de outlaw en motorfanaat Deacon St. John, die dan ook door de gamer gespeeld wordt.

Acteur
De acteur die John gaat spelen is ook al gevonden. Het gaat hier om Sam Heughan, voornamelijk bekend van de Outlander-serie. De 42-jarige Schot wordt ook al een tijdje gelinkt met James Bond, aangezien het gerucht de ronde doet dat hij misschien het stokje van Daniel Craig gaat overnemen.

Sony heeft echter ook grootste plannen met Days Gone. Als het eerste deel goed uitpakt wil de studio er namelijk een franchise van gaan maken. Hoewel het videospel gemengde recensies kreeg, maakte het wel deel uit van de 20 best verkochte games van 2019. Toch is een vervolg nog niet aangekondigd.

Film
Sony lijkt zich dus voorlopig eerst te willen focussen op de filmversie. De voor een Oscar genomineerde schrijver, Sheldon Turner, zal het script voor zijn rekening nemen. Hij noemt het project "een liefdesballade voor motorfans". Een regisseur is echter nog niet gevonden.

NieuwsFilm

meest populair