Het tragische lot van Rivendell in 'Lord of the Rings'

Het tragische lot van Rivendell in 'Lord of the Rings'

Lord of the Rings zette Rivendell neer als een van de mooiste plekken in Midden-Aarde.

Het is een van de mooiste locaties in Lord of the Rings: Rivendell. We kregen er een idyllische blik op in de films van regisseur Peter Jackson. Maar wat je misschien niet weet, is dat Rivendell een vrij tragisch lot heeft.

We weten dat Rivendell in de Tweede Era van Midden-Aarde gesticht is door Elrond, toen de elfen het direct opnamen tegen Sauron. Daar verzamelden zich de legers, konden ze in vrede zich voorbereiden op de strijd.

Rivendell werd vergeten
De meeste elfen vertrokken aan het einde van de Lord of the Rings naar de Onsterfelijke Landen. Enkele elfen besloten langer achter te blijven, waaronder Celeborn, de man van Lady Galadriel en heer van Lothlorien.

Hij bleef enige tijd nog over de bossen van Lothlorien waken, en vertrok daarna naar Rivendell. Daar trof Celeborn zijn kleinzoons Elladan en Elrohir aan en samen besloten ze voor het begin van de Vierde Era in Midden-Aarde te verblijven.

Of andere elfen bij hen bleven in Rivendell is niet bekend. Maar naarmate de tijd vorderde, voelde Celeborn zich meer en meer wereldmoe en besloot hij uiteindelijk naar het westen te zeilen vanuit de Grijze Havens. Of zijn kleinzoons mee ging weten we niet, er staat enkel dat "met hem de laatste levende herinnering aan de oude dagen van Midden-Aarde" verdween.

Tolkien schreef in zijn aantekeningen dat de locaties van de elfen allemaal ongebruikt bleven en uiteindelijk in de vergetelheid vervielen.

NieuwsFilm

meest populair