Icoon was helemaal niet betrokken bij 'Lord of the Rings'-serie

Icoon was helemaal niet betrokken bij 'Lord of the Rings'-serie

Peter Jackson had er niets mee te maken.

Peter Jackson mag dan wel de fans een beetje van zich verjaagd hebben na de middelmatige The Hobbit-trilogie, fans van The Lord of the Rings zien hem nog steeds als een van de beste mensen die aan de slag konden zijn gegaan met de werken van J.R.R. Tolkien.

Welke reputatie Jackson ook heeft, hij is een veteraan van Midden-Aarde, die door zes films misschien wel van nut kon zijn geweest voor Amazon bij het maken van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power.

The Lord of the Rings-betrokkenheid
Vijf jaar nadat Prime Video de rechten op The Lord of the Rings kocht om een televisieserie te kunnen maken, is het nog maar een paar weken wachten tot we de show ook echt kunnen zien.

In de tussentijd vertelt jan en alleman over de betrokkenheid. Tegenover The Hollywood Reporter vertelt Jackson dat Amazon Studios in het begin wel vroeg of hij iets kon doen, maar daarna nooit meer bij hem terug kwam.

"Ze vroegen mij of ik betrokken kon zijn, samen met Fran Walsh. En ik zei: 'Dat is een vraag die ik niet kan beantwoorden zonder een script te zien'. Dus zeiden zij: 'Zodra we scenario's hebben, sturen we die naar je op'. En de scenario's kwamen nooit binnen. Wat prima is, geen klachten daarover."

The Lord of the Rings: The Rings of Power is 2 september te zien op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair