Marvel Studios - De Multiverse Saga: Dit is 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'

Marvel Studios - De Multiverse Saga: Dit is 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'

We vertellen je alles dat je moet weten.

Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peyton Reed | Cast: Kathryn Newton, Jonathan Majors, Evangeline Lilly, Paul Rudd
Nadat Scott Lang samen met de Avengers de wereld heeft gered van Thanos, besluit hij zijn persoonlijke verhaal uit te doeken te doen in een boek dat hem ongekende roem brengt. De faam drijft hem echter steeds verder weg van zijn dochter Cassie en de rest van zijn gezin. Maar dan gebeurt er een bizar ongeluk waardoor het gezin wordt opgeslokt in een andere dimensie.

Het verhaal van de film
Scott Lang en Hope van Dyne verkennen in deze film, samen met de ouders van Hope (Hank Pym en Janet van Dyne) de Quantum Realm. Daar hebben ze interactie met allerlei vreemde nieuwe wezens en vertrekken ze op een groots avontuur. Opvallend is dat ze daarin naar het schijnt ook Kang tegenkomen, die daar zijn woonplaats heeft gemaakt. En dat gaat natuurlijk gedoe opleveren, want deze Kang is de eerste van de vele varianten die we gaan zien.

Wie maken de film?
Peyton Reed verzorgt deze derde film, net als de vorige twee delen. Het scenario is van de hand van Jeff Loveness, die meewerkte aan de hilarische komedieserie Rick and Morty. Verder is Paul Rudd weer terug als Ant-Man, speelt Evangeline Lilly de rol van Hope van Dyne en is Michael Douglas weer terug als Hank Pym. Naast hem is Michelle Pfeiffer te zien als Janet van Dyne, en Jonathan Majors speelt dus Kang the Conquerer. Actrice Kathryn Newton speelt tot slot de rol van Cassie Lang.

De film is vanaf 17 februari 2023 te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm