Saw Gerrera in 'Star Wars: Andor' vestigt een indrukwekkend 'Star Wars'-record

Saw Gerrera in 'Star Wars: Andor' vestigt een indrukwekkend 'Star Wars'-record

Zelden lukt een personage dit.

De nieuw onthulde aanwezigheid van Saw Gerrera in de aankomende trailer voor de serie Star Wars: Andor vestigt een indrukwekkend record, dat slechts weinig andere personages in de Star Wars-franchise wisten te vestigen.

Saw Gerrera wordt gespeeld door Forest Whitaker en is een verzetsstrijder die zeker niet van plan is om ook maar het kleinste beetje toe te geven in zijn strijd tegen het keizerrijk. Hij vocht dan ook zijn hele leven tegen de intergalactische tirannie van Palpatine.

Star Wars: Andor
Het lijkt er nu op dat het personage, dat ooit bedacht werd door George Lucas, nog een indrukwekkend record bevestigt.

Gerrera debuteerde in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars en was toen de verzetsleider op de planeet Onderon. Hij werd geholpen door Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Ahsoka Tano en vocht met zijn legers tegen de Separatisten en hun legers van robots.

Na de opkomst van het Keizerrijk, bleef Gerrera vechten en richtte hij de groep The Partisans op. Ondanks dat de Rebel Alliance hem te gewelddadig en te bruut vond, geloofde hij in de droom van vrijheid ten koste van alles, tot op het moment van zijn dood op de planeet Jedha toen het Keizerrijk de nieuwe Death Star testte (wat je kon zien in Rogue One: A Star Wars Story).

Nu Saw Gerrera te zien zal zijn in het oprichten van de Alliance, weten we dat hij een record gaat vestigen. Gerrera is namelijk in een canon-Star Wars-film te zien, een videogame, in boeken, comics en elke animatieserie die onderdeel uitmaakt van het canon. En straks dus deze live-action serie.

Een knappe prestatie die door weinig personages gevestigd zijn in deze franchise.

NieuwsFilm

meest populair