Ster-actrice dankt overleden 'Star Trek' idool Nyota Uhura op ontroerende wijze

Ster-actrice dankt overleden 'Star Trek' idool Nyota Uhura op ontroerende wijze

'Star Trek' idool zal gemist worden na haar overlijden - Nyota Uhura inspireerde velen

Viola Davis neemt op ontroerende wijze afscheid van Nichelle Nichols, die van de week op 89-jarige leeftijd overleed. Nichelle Nichols is vooral bekend als luitenant Nyota Uhura uit de sci-fi-reeks Star Trek.

Nichols was een van de weinige dames op de brug van het ruimteschip en vervulde die rol met elegantie. De kus tussen Nyota Uhura en Kapitein Kirk was ongekend voor die tijd. Ook al bleek dat afgedwongen door buitenaardse wezens.

De 56-jarige Viola Davis schrijft op haar Instagram:
"Rust in vrede Nichelle Nichols. U inspireerde generaties lang zwarte meisjes. Uw schoonheid, elegantie en intelligentie, en uw aanwezigheid werd gezien, gevoeld en ontvangen."

Nyota Uhura
In het filmpje bij het bericht van Viola Davis vertelt Nichelle Nichols over haar rol:
"Voor mijn personage zochten we nog een passende naam. Een naam die alles zei over de afkomst en paste bij Star Trek. Ik las net een boek genaamd, Uhuru. Dat betekent vrijheid in Swahili. Ik stelde de verbuiging Uhura voor."

"Luitenant Nyota Uhura staat symbool voor vrouwen. Ze houdt zich staande te midden van mannen. En zij is ook nog eens zwart. Dat is heel belangrijk."

Historisch drama
Viola Davis, bekend uit onder meer The Suicide Squad, heeft al veel nominaties en prijzen mogen ontvangen voor haar karakters. Op het moment werkt zij aan de filmopnamen van The Woman King, een historisch drama over slavernij.

Het bericht van Viola Davis op Instagram vind je hieronder.



NieuwsFilm