'Lord of the Rings' kreeg bijna een prequel waarvan we blij zijn dat die er niet komt

'Lord of the Rings' kreeg bijna een prequel waarvan we blij zijn dat die er niet komt

Young Aragorn werd aangeboden.

Voordat Prime Video The Lord of the Rings: The Rings of Power bestelde, kreeg men het aanbod om een project rond een jonge Aragorn te maken.

Er zijn heel wat geruchten rondgegaan over nieuwe projecten in de franchise rond Midden-Aarde van schrijver J.R.R. Tolkien, toen bekend werd gemaakt dat Prime Video de rechten gekocht had. Nu blijkt dat serieus bedacht is om een project rond een jonge Aragorn te maken. Maar ook is overwogen bijvoorbeeld een spin-off rond Gimili te maken.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Voordat Amazon een knoop doorhakte en The Lord of the Rings: The Rings of Power bestelde, werd gesproken over verschillende mogelijke projecten. Co-showrunner J.D. Payne bevestigt nu tegenover Total Film dat Prime Video verschillende projecten afwees.

"Toen we ons voor het eerst meldde voor dit werk, kregen we te horen dat er letterlijk tientallen andere mensen waren die ook een project bedacht hadden en iedereen had weer iets anders in gedachten," begon Payne.

"Amazon kocht de rechten op de trilogie, de appendices en The Hobbit. Zij zeiden dat het veld helemaal open lag. Elk verhaal binnen het materiaal kon maar verteld worden. Dus waren er mensen die bijvoorbeeld met een pitch voor de Young Aragorn-serie kwamen, maar ook mensen met een spin-off rond Gimli en meer van dat soort projecten."

Prime Video heeft daarmee meer rechten dan in eerste instantie wellicht gedacht werd. Dat de de rechten op The Hobbit en The Lord of the Rings ook in handen van het bedrijf zijn, is in elk geval meer dan tot nu toe gedacht werd.

Payne vertelde nog: "Ze wilden echt iets maken dat waardig voor Tolkien voelde. En hoe meer wij erover dachten, en door het materiaal gingen en allerlei verhalen zagen, was het ene verhaal het duidelijkst, namelijk dat van de Tweede Era, rond Dark Lord Sauron en de val van Númenor, de strijd tegen Sauron bij Mount Doom. Dat onvertelde verhaal klonk buitengewoon."

NieuwsFilm

meest populair