Knappe actrice uit 'Eternals' is ontwapenend eerlijk over haar toekomst

Knappe actrice uit 'Eternals' is ontwapenend eerlijk over haar toekomst

Hoe Gemma Chan haar bekendheid gebruikt voor het vertellen van niet vertelde verhalen

Gemma Chan wint - terecht - steeds meer terrein met haar filmrollen. De 39-jarige actrice uit Crazy Rich Asians en Eternals lijkt op haar best als zij emotioneel gebroken personages mag neerzetten.

Olivia Wilde die Gemma regisseerde in Don't worry darling vertelde:
"Voor Gemma's rol had ik iemand nodig die de klasse van Cleopatra had en die dapperheid van binnen. Ik was weg van Gemma's gracieuze, humorvolle houding. Ze is werkelijk prachtig en ontwapenend."

[Drama
De Britse Gemma Chan is dochter van Chinese immigranten. Zij studeerde rechten aan de Oxford universiteit en besloot daarna ook drama te studeren. Het was hard werken, maar leverde haar steeds betere rollen op.

Intussen is Gemma Chan naast actrice ook producent en regisseur. Zij wil haar bekendheid gebruikt voor het vertellen van niet vertelde verhalen. Gemma is op het moment bezig met het verfilmen van een boek voor Netflix, The book represents my heart geschreven door Pim Wangtechawat.

Gemma vertelt:
"Mijn vader keurde mijn keus voor acteren af. De eerste rollen waren ook stereotype en lastig te krijgen voor mij. Het is moeilijk om je uit te spreken in de filmindustrie met de huidige hiërarchie. Die verandering heeft jaren nodig. Daarom leek het mij ook beter om zelf een productiemaatschappij op te zetten."

Interview
Het ontwapenend eerlijk interview in Harper's Bazaar staat hier. Het bericht van Gemma op Instagram staat hieronder.



https://www.filmtotaal.nl/persoon/112953

NieuwsFilm