Regisseurs 'Avengers: Endgame' over de reactie van 'Iron Man'-regisseur Jon Favreau op doden Tony Stark

Regisseurs 'Avengers: Endgame' over de reactie van 'Iron Man'-regisseur Jon Favreau op doden Tony Stark

Jon Favreau was ontdaan na het lezen van het script.

In 2019 kwam het Marvel Cinematic Universe tot een absoluut hoogtepunt met Avengers: Endgame. De film was ook een klap in het gezicht voor de fans van Tony Stark alias Iron Man van Robert Downey Jr. Het geliefde personage haalde het einde van de film zoals bekend niet.

In gesprek met Vanity Fair spraken regisseurs Anthony en Joe Russo over de reactie van Jon Favreau, de regisseur van Iron Man uit 2008. Dit was uiteraard de film die de franchise aftrapte.

Jon Favreau wilde niet dat Iron Man dood zou gaan
"Een deel van de druk kwam van Jon Favreau, die ons opbelde nadat hij het script had gelezen," herinnerde Anthony zich. "En hij zei tegen ons: 'Gaan jullie Iron Man echt vermoorden?'"

Joe ging verder in op de reactie van Favreau: "Ik herinner me dat ik op de hoek van de set aan de telefoon ijsbeerde met Favreau die hem van de wijs probeerde te brengen. Hij zei: 'Je kunt dit niet doen. Het zal mensen verwoesten en je wilt niet dat ze de bioscoop uitlopen en het verkeer in.'"

De impact van de dood van Iron Man was onder de fans zeker merkbaar. Marvel Studios introduceert in Black Panther: Wakanda Forever zijn opvolger, in de vorm van Ironheart.



NieuwsFilm

meest populair