HBO Max voegt maar liefst 18 (!) films nieuw toe

HBO Max voegt maar liefst 18 (!) films nieuw toe

HBO Max maakt er steevast een feestje van.

Met 18 nieuwe films is het wederom een behoorlijk drukke week op streamingdienst HBO Max. Eigenlijk is elke week wel een mooie op HBO Max, met vrijwel elke week weer meer dan tien nieuwe titels.

Été 85 (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: François Ozon | Cast: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Benjamin Voisin, Valeria Bruni Tedeschi
Normandië, '85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

My Rembrandt (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Oeke Hoogendijk | Cast: Jan Six
In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen 'an epic art-thriller' geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

Koning van Katoren (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ben Sombogaart | Cast: Abbey Hoes, Frits Lambrechts, Fabrizio Matteini, Hans Croiset
Koning van Katoren is het verhaal van de zeventienjarige Stach (Dagelet) die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en hij vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat zijn ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren, die zeventien jaar later de vraag durft te stellen die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten de jonge laspost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudent Kim (Hoes).

Kipchoge: The Last Milestone (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jake Scott | Cast: Eliud Kipchoge
De Keniaan Eliud Kipchoge is een van de meest inspirerende atleten van deze tijd. 's Werelds beste marathonloper schreef geschiedenis toen hij in 2019 als eerste ooit een marathon in minder dan twee uur liep, ook gekend als de INEOS 1:59 Challenge. Op 12 oktober 2019 slaagde hij in iets dat velen onmogelijk achtten en bereikte hij een mijlpaal. Hij liep 42,195 km in een tijd van 1 uur, 59 minuten en 40 seconden. Deze documentaire volgt hem tijdens de voorbereidingen voor deze legendarische marathon.

&Me (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Norbert ter Hall | Cast: Mark Waschke, Verónica Echegui, Teun Luijkx, Rafael Cebrián
De 24-jarige rechtenstudent Edurne Varona verhuist vanuit Sitges naar Brussel om stage te lopen bij de EU. Op haar eerste werkdag botst ze met een enorme klap tegen de 40-jarige Duitse Eduard Schiller op. De in de liefde teleurgestelde homoseksuele Eduard is vanuit Berlijn naar Brussel gekomen om een nieuw leven te beginnen. In zijn zoektocht naar geluk heeft hij besloten het roer drastisch om te gooien en op zoek te gaan naar een vrouw. Edurne en Eduard zien in de botsing de aanleiding voor een bijzondere relatie. Alles verandert wanneer ze de mooie 30-jarige Nederlandse verhuizer Richard Merkelbach ontmoeten. Tussen Eduard en Edurne ontstaat een strijd om de liefde van Richard. De confrontatie met de waarheid brengt ze alle drie een heel verschillend antwoord op de dezelfde vraag: hoe word ik gelukkig?

W. - Witse de film (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frank van Mechelen | Cast: Ruth Beeckmans, Robbie Cleiren, Hubert Damen, Tom De Beckker
Ex-commissaris Witse nestelt zich in een nieuwe zaak nadat de dochter van zijn zus vermoord is. In een onbekende wereld voor Witse moet hij een gevecht voeren tegen een seriemoordenaar maar vooral tegen zichzelf.

Smoorverliefd (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hilde Van Mieghem | Cast: Susan Visser, Anna Drijver, Anna Raadsveld, Beatrice Hillen
De romkom 'Smoorverliefd' zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag. Tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

The Last Chase (1981)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martyn Burke | Cast: Lee Majors, Burgess Meredith, Chris Makepeace, Alexandra Stewart
De toekomst: kwaadaardige fascisten verplichten iedereen te recyclen en om in elektrische auto's te rijden. Voormalig autocoureur Franklyn Hart heeft er genoeg van en gaat met een op benzine rijdende auto dwars door het land rijden. Kapitein J.G. Williams wordt door de autoriteiten ingeschakeld om Hart te stoppen.

Spijt! (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dave Schram | Cast: Robin Boissevain, Dorus Witte, Stefan Collier, Charlotte Bakker
Jochem heeft het niet makkelijk op school. Hij wordt gepest door het gemene vriendengroepje van Sanne en zijn klassenleraar Timo is veel te druk met populair doen voor de scholieren. Alleen klasgenoot David ergert zich hardop aan het pesten, maar tijdens een klassenfeest heeft hij alleen oog voor Vera. De pesterijen lopen dan zo erg uit de hand dat Jochem de volgende dag niet meer thuis komt...

Solitary Man (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brian Koppelman, David Levien | Cast: Jenna Fischer, Michael Douglas, Jesse Eisenberg, Mary-Louise Parker
In Solitary Man van de regisseursduo Brian Koppelman en David Levien (Knockaround Guys, 2001) speelt Michael Douglas de automagnaat Ben die slecht nieuws krijgt te horen over zijn gezondheid. Hierdoor verlaat hij zijn vrouw, besluit met alles en iedereen het bed in te duiken en krijgt het zelfs zover om zijn autobedrijf naar de knoppen te helpen. Deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat Ben uiteindelijk een road-trip maakt, waar hij al snel een oude bekende tegen komt; zijn oude universiteitsmaatje. Samen proberen ze Ben's leven weer op de rails te krijgen.

Pijnstillers (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tessa Schram | Cast: Gijs Blom, Birgit Schuurman, Raymond Thiry, Massimo Pesik
Casper werd door zijn vader verlaten toen hij jong was en nu dreigt hij ook zijn moeder te verliezen, aan kanker. Via via weet hij het adres van zijn vader te achterhalen. Hij kan hem nu eindelijk ontmoeten.

Oorlogsgeheimen (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dennis Bots | Cast: Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Michael Nierse, Tonko Bossen
De Zuid-Limburgse jongens Tuur en Lambert zijn beste vrienden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tuurs vader zit bij het verzet, maar Lamberts vader is een NSB'er. Maartje, nieuw in het dorp, laat alleen aan Tuur weten dat ze Joods is. De vriendschap knalt uit elkaar en dan slaat het noodlot toe...

Komt een vrouw bij de dokter (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Reinout Oerlemans | Cast: Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver, Jeroen Willems
Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo's door doen ze of er niks aan de hand is.

Achtste Groepers Huilen Niet (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Dennis Bots | Cast: Hanna Obbeek, Niels Verkooyen, Fiona Livingston, Bram Flick
De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

We Met in Virtual Reality (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Hunting | Cast: Dust Bunny, DragonHeart, IsYourBoi, Jenny
De documentaire WE MET IN VIRTUAL REALITY, die volledig in de wereld van VR is gefilmd, legt de spanning en verrassende intimiteit van een ontluikende culturele beweging vast en demonstreert de kracht van online verbinding in een geïsoleerde wereld.

Turist (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ruben Östlund | Cast: Johannes Kuhnke, Lisa Loven, Clara Wettergren, Vincent Wettergren
Tijdens een skivakantie wordt een gezin overvallen door een lawine. Moeder schreeuwt om de hulp van haar man, maar die is er als een haas vandoor gegaan. De ramp loopt met een sisser af, maar het gezin heeft een grote deuk opgelopen. Hoe kan de vader deze vertrouwensbreuk herstellen?

Minari (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lee Isaac Chung | Cast: Steven Yeun, Ye-ri Kim, Ye-ri Kim, Ye-ri Kim
Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun 'American dream' waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Uncontrollable Circumstances (1989)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pierre Jolivet | Cast: Patrick Bruel, François Cluzet, Kristin Scott Thomas, Alan Bates
Na een reis naar Maleisië vernemen twee vrienden. Philippe (Patrick Bruel) en Daniel (François Cluzet) dat hun derde vriend Hans (Thom Hoffman), die daar langer is gebleven, vastzit wegens drugsbezit. Hij zal ter dood worden veroordeeld tenzij de twee anderen hun aandeel in de affaire bekennen en daarvoor eveneens de gevangenis ingaan. Ze hebben vijf dagen om een beslissing te nemen.

NieuwsFilm

meest populair