Taron Egerton (Kingsman) heeft ooit rol van belangrijke X-Men afgewezen

Taron Egerton (Kingsman) heeft ooit rol van belangrijke X-Men afgewezen

Ook gaat hij nog even in op de rol van Wolverine.

Taron Egerton wordt de laatste tijd vaak genoemd voor de rol van Wolverine in het Marvel Cinematic Universe. De Rocketman-acteur heeft nu onthuld dat hij ook ooit gesprekken heeft gevoerd voor een andere X-Men-rol.

Egerton, die momenteel indruk maakt met zijn rol in de serie Blackbird van Apple TV+, is in het verleden door studio Fox, die de filmrechten van de X-Men voorheen in handen had, gepeild voor de rol van Scott Summers. Deze mutant met laserogen is ook wel bekend als Cyclops en is de leider van de X-Men.

Zelf afgewezen
"Ik vind het niet erg om dit te zeggen: daar heb ik destijds inderdaad gesprekken over gevoerd", bevestigt Egerton. "Dat die rol niets is geworden, ligt aan mij. Ik wilde niet in een reeks films spelen waarin je m'n ogen niet zou zien".

De Britse acteur licht verder toe: "Voor mij voelde dat vanuit een creatief oogpunt niet juist. Ik zie de ogen als de ramen naar je ziel. Hoewel dat een spannende uitdaging zou zijn geweest, sprak de rol me gewoon niet aan".

Egerton merkt op dat het niet zo is dat hij de rol aangeboden kreeg en verder geen auditie hoefde te doen. Hij voerde slechts gesprekken met de studio hierover.

Wolverine
Momenteel hebben fans Egerton vooral in het vizier voor de rol van Wolverine. De Hollywoodster onthulde onlangs een meeting te hebben gehad met Marvel Studios en veel fans dachten direct dat deze voor een X-Men-film was.

"Ik heb de fout gemaakt door te zeggen dat ik een algemene ontmoeting met Marvel heb gehad. Hoewel dat waar is, hebben de media daar weer een heel verhaal van gemaakt en de boel verdraaid", zegt Egerton nu.

Hij heeft ook geen idee of hij de juiste persoon zou zijn om het stokje van Hugh Jackman over te nemen. "Desalniettemin heb ik altijd gezegd dat ik er wel voor open sta".

Volgens Egerton is er momenteel nog geen sprake van dat Marvel hem daadwerkelijk op het oog heeft voor de wat gerust iconische rol genoemd mag worden. "Het is meer iets wat de fans graag willen zien, maar wie weet".

NieuwsFilm

meest populair