Prime Video voor het eerst in jaren (fors) duurder, wanneer ook hier?

Prime Video voor het eerst in jaren (fors) duurder, wanneer ook hier?

We moeten nog even wachten, gelukkig.

Prime Video wordt in een aantal landen duurder. Mogelijk volgt straks ook Nederland, waar de streamingdienst nog altijd erg goedkoop is.

The Hollywood Reporter meldt dat Amazon Prime zijn abonnementsprijzen omhoog gooit. Dat heeft voor sommige landen flinke gevolgen, maar de prijsverhoging verschilt per land.

Prime Video wordt duurder?
Prime Video mailde gebruikers binnen Europa, maar dus niet alle landen, dat de prijs vanaf 15 september omhoog zal gaan. In het Verenigd Koninkrijk gaan abonnees 12,5 procent meer betalen en wordt de prijs voor een maandabonnement 9 pond. Voor een jaarabonnement gaat de prijs daar zelfs 20 procent omhoog, naar 95 pond.

Abonnees in Duitsland zien hun jaarabonnement met 30 procent duurder worden, naar 89,90 euro. Voor Frankrijk geldt de grootste prijsverhoging: 43 procent - naar 69,90 euro.

Het is de eerste prijsverhoging in een aantal landen in jaren. In het Verenigd Koninkrijk werd Prime sinds 2014 niet meer duurder. De reden: "nieuwe producten" zoals "het aantal nieuwe films en TV Originals".

Amazon biedt in ruil daarvoor wel "een significante verhoging van het aantal producten dat unlimited en snel met Prime geleverd kan worden, ook nog eens ultra-snelle verse boodschappen toegevoegd en meer hoogwaardig digitaal entertainment, waaronder TV, films, muziek, games en boeken."

Of Prime ook hier duurder wordt en wanneer is niet zeker. Maar de kans lijkt klein dat wij met onze 2,99 euro per maand nog lang van die prijs kunnen genieten.

NieuwsFilm

meest populair