Ook deze bekende drakenfilm krijgt een tweede leven op Disney+

Ook deze bekende drakenfilm krijgt een tweede leven op Disney+

Eragon uit 2006 wordt een serie.

De bekende boekenreeks 'Eragon' keert terug naar live-action. Na een grote verfilming in 2006 heeft Disney+ nu een serie in ontwikkeling met boekenreeks-schrijver Christopher Paolini als co-showrunner en schrijver van het project.

Paolini zal samen met een andere co-showrunner een 'writer's room' leiden. Eragon is het eerste boek in Paolini's 'The Inheritance Cycle', een serie met vier romans en een verzameling korte verhalen.

Disney+ aan de haal met Eragon
Toen Disney+ een paar jaar geleden werd gelanceerd, lanceerden fans van de boeken een omvangrijke #EragonRemake-campagne in de hoop dat de streamer het verhaal weer tot leven zou brengen. Paolini sloot zich aan bij de beweging en moedigde fans aan om mee te tweeten.

Eragon zal de tweede remake zijn van een geliefde Young Adult-serie door Disney+. Na een jarenlang ontwikkelingsproces begon een live-action Percy Jackson and the Olympians-serie eerder dit jaar met de opnames.

De film Eragon heeft rollen voor Ed Speleers, Jeremy Irons, Sienna Guillory, Robert Carlyle, Djimon Hounsou, Garrett Hedlund, Joss Stone en John Malkovich. Rachel Weisz sprak de stem in van de draak Saphira.



NieuwsFilm

meest populair